To jest kompletny świr - nieuk! Proszę mu nigdy nie wierzyć! A tak na przyszłość: jeśli pani będzie posiadała dowody złamania prawa przez prawnika - niech nigdy mu pani nie pokazuje, bo: on pragnie przygotować linię obrony - niech pani pilnuje tych dokumentów i dopiero po otrzymaniu wezwania do sądu - w obecności sędzi, prokuratura, biegłego i świadka - może mu pani pokazać, nigdy przez internet i prywatnie, poza tym: najważniejsza jest Ustawa Zasadnicza - Konstytucja Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, Ustawy, Ratyfikowane Umowy Międzynarodowe i Rozporządzenia - (Rozdział III - Artykuł 87) - taka jest hierarchia prawa w Polsce, dopiero niżej jest Kodeks Karny, Kodeks Cywilny, Kodeks Pracy i kodeks postępowania administracyjnego, dodam: nie musi pani być prawnikiem, może być pani oskarżycielem z wolnej stopy lub obrońcą własnej sprawy - pozwala pani na to wyżej wymieniona ustawa zasadnicza, jeśli chodzi o wolną wolę: ona nie istnieje - to chory twór czarnej mafii - kościoła, dajmy taki głupi przykład: czy morderca ma wolną wolę w mordowaniu?
Temu wariatowi wciąż chodzi o moją sprawę z 2017 roku, kiedy bezprawnie zostałem wyrzucony na warszawską kostkę brukową i wbrew wyrokowi sądowemu - otrzymałem należny prawnie lokal socjalny, tak więc: od 2021 roku moja sprawa jest zamknięta - teczka została zaplombowana i schowana do Archiwum Zasobów Lokalowych na Marynarskiej w Warszawie - on nie ma dostępu do mojej teczki i nigdy nie będzie miał, bo: to - tylko i wyłącznie ja mogę złożyć wniosek o dostęp do mojej teczki lub dać pisemne upoważnienie zaufanej osobie, dodam: jeśli sprawa została zamknięta - to - koniec i kropka! Otóż to: Lex Retro Non Agit!
A tak naprawdę chodzi im o to: "Ustawa Zasadnicza - Konstytucja Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, Ustawy, Ratyfikowane Umowy Międzynarodowe i Rozporządzenia." O podmianę hierarchiczną - z "ustawy" na "ratyfikowane umowy międzynarodowe" - na "ratyfikowane umowy międzynarodowe" i "ustawy" - wtedy rozporządzenia Komisji Europejskiej będą miały pierwszeństwo prawne od sejmowych ustaw - to już nic innego jak utrata suwerenności państwowej, de facto - niewola, niestety: Konstytucję Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej może zmienić tylko i wyłącznie Sejm Rzeczypospolitej Polskiej i to większością - trzy czwarte - głosów, cóż, nie jest tak łatwo i nie będzie tak łatwo...
Łukasz Jasiński