Ten utwór został doceniony przez użytkowników. zielarz Opublikowano 22 Lutego 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2025 Stare kości trzeszczą w rytmie, który kiedyś był melodią. Zegar w kącie liczy wersy, liczy kroki, liczy schody. Za oknami świat w pośpiechu, coraz młodszy, coraz inny. A w fotelu ktoś wspomina, jak to było być silnym. Ręce – kiedyś złote dłuta, dziś już ledwo wiążą sznurki. Ale w głowie – wciąż ognisko, które grzeje młode myśli. I gdy wnuki znów pytają: „Dziadku, babciu, jak to było?” Uśmiech siada na zmarszczkach, bo coś w sercu znów zakwitło. 8
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2025 ładne myśli - proponuję wyrównać do 8 rytm na kanapie więc przysiedli popatrzyli na swe wnuki przypomniało się jak niegdyś... zakładano kożuch buty ich wsadzano na saneczki co jechały za saniami śnieżek w tedy prószył lekki dukt się świecił pochodniami takich wrażeń już dziś nie ma wnuki siedzą w komputerze opowiadać stwierdzą "ściema" żyją w ekranowej wierze :)) 1
andreas Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2025 "Jedni są wiecznie młodzi, drudzy wiecznie starzy - To kwestia charakteru, a nie kalendarzy." - Sztaudynger 1
zielarz Opublikowano 24 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2025 @andreas nigdy o nim nie słyszałem choć zaimponował mi, chyba sobie trochę poczytam Sztaudyngera. Pozdrawiam
andreas Opublikowano 24 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2025 @zielarz Koniecznie! Ja mam jego zbiór "Nie tylko piórka". 1
Rekomendowane odpowiedzi