Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Łukasz Jasiński

Łukasz Jasiński

@ViennaP

Jeśli chodzi o władzę, to: sama sobie jest winna - wszystko zniszczyła, dajmy przykład: nie tak dawno staruszki przy niemieckiej granicy - niedaleko jest obóz dla nielegalnych imigrantów - prosiły Karola Nawrockiego o pomoc, a on na to:

- Na mnie trzeba głosować!

I bardzo dobrze im odpowiedział, bo: co Karol Nawrocki może? Nic nie może... Udzielenie ochrony staruszkom leży w obowiązku tej władzy, jak widać: ta władza ma wszystko w głębokim poważaniu... Pomocy mógłby udzielić Robert Bąkiewicz jako założyciel Straży Narodowej, niestety... Też nie może: walczy o przetrwanie - życie... Tak, pani Agnieszko, to nie jest śmiesznie - to jest po prostu chore! Teraz już pani rozumie - dlaczego jestem za uregulowaną prawnie aborcją, karą śmierci i eutanazją? I za wprowadzeniem Republiki Narodowej lub Dyktatury Wojskowej, rozumie pani? Proszę mnie nie utożsamiać z Robertem Bąkiewiczem - on jest katolickim narodowcem, ja: pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - uniwersalnym, kończąc: ciężko, naprawdę, ciężko z wami... 

Łukasz Jasiński 

Łukasz Jasiński

Łukasz Jasiński

@ViennaP

Jeśli chodzi o władzę, to: sama sobie jest winna - wszystko zniszczyła, dajmy przykład: nie tak dawno staruszki przy niemieckiej granicy - niedaleko jest obóz dla nielegalnych imigrantów - prosiły Karola Nawrockiego o pomoc, a on na to:

- Na mnie trzeba głosować!

I bardzo dobrze im odpowiedział, bo: co Karol Nawrocki może? Nic nie może... Udzielenie ochrony staruszkom leży w obowiązku tej władzy, jak widać: ta władza ma wszystko w głębokim poważaniu... Pomocy mógłby udzielić Robert Bąkiewicz jako założyciel Straży Narodowej, niestety... Też nie może: walczy o przetrwanie - życie... Tak, pani Agnieszko, to nie jest śmiesznie - to jest po prostu chore! Teraz już pani rozumie - dlaczego jestem za uregulowaną prawnie aborcją, karą śmierci i eutanazją? I za wprowadzeniem Republiki Narodowej lub Dyktatury Wojskowej, rozumie pani? Proszę mnie nie utożsamiać z Robertem Bąkiewiczem - on jest katolickim narodowcem, ja: pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - uniwersalnym, kończąc: ciężko, naprawdę, ciężko z wami... 

Łukasz Jasiński 

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Nefretete namówiłeś, skorzystam z rady. Przeklejam i dziękuję.  @Witalisa już mam rozwiązanie. Samo przyszło.  @m1234 zwodzi uroda. Nie kochałam się w gwiazdach z plakatów, ale pamiętam historie.    Dobrej niedzieli, ukłony. bb
    • co nie napiszę to wszystko marność:    
    • poezja niczyja  wybór czy konieczność rajem dla motyli poprzez całą wieczność spętana liryką mami nastrojami a wiersz wyszedł lekko czy wydrukowany :)))
    • ciekawska z rana dzwoni do koleżanki  powiedz mi droga bo nie wytrzymam ...  jak udała się randka , jaką furą podjechał  jakim kolorem róż cię przywitał i do której  wytwornych zaprosił restauracji - no i wiesz...  wybacz ze pytam - czy był słodszy od miodu  podczas nocnej gry  ta  wysłuchawszy wszystkiego spojrzała  uśmiechnięta na partnera którego czule  pocałowała po czym kładąc na jego ustach  dłoń zaczęła opowiadać  wyobraź sobie moja miła że było cudownie  cudowniej niż myślisz ponieważ przyjechał  po mnie powozem zaprzęgniętym w ogniste  rumaki i podarował bukiet tęczowych kwiatów  które pachniały wiatrem a potem zaprosił na  przejażdżkę po okolicznych lasach podczas  której pięknie mówił o miłości  i dopiero nad ranem odwiózł mnie do domu  a na pożegnanie życzył romantycznych snów  uwierz mi to była - jednak ciekawska jej  przerwała mówiąc - bredzisz czy śnisz moja  droga i wyłączyła telefon dzięki czemu już  nie usłyszała jak oboje zaczęli głośno się  z niej śmiać  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Tu się zatrzymałem, ponieważ słowo 'hipnotyzował'(czas przeszły) nadaje całości nostalgiczny ton, podkreślając piękno, jakie kiedyś było magiczne, lecz teraz jest inne.   Natomiast (na przykład): Z tej pary piegów( , )co motyl strącił, hipnotyzuje — Dzika uroda.   Podkreśla, że piękno wciąż jest żywe, dynamiczne i aktualne. _________________________________________   Całość mnie się podoba Pozdrawiam serdecznie  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...