Jeśli chodzi o władzę, to: sama sobie jest winna - wszystko zniszczyła, dajmy przykład: nie tak dawno staruszki przy niemieckiej granicy - niedaleko jest obóz dla nielegalnych imigrantów - prosiły Karola Nawrockiego o pomoc, a on na to:
- Na mnie trzeba głosować!
I bardzo dobrze im odpowiedział, bo: co Karol Nawrocki może? Nic nie może... Udzielenie ochrony staruszkom leży w obowiązku tej władzy, jak widać: ta władza ma wszystko w głębokim poważaniu... Pomocy mógłby udzielić Robert Bąkiewicz jako założyciel Straży Narodowej, niestety... Też nie może: walczy o przetrwanie - życie... Tak, pani Agnieszko, to nie jest śmiesznie - to jest po prostu chore! Teraz już pani rozumie - dlaczego jestem za uregulowaną prawnie aborcją, karą śmierci i eutanazją? I za wprowadzeniem Republiki Narodowej lub Dyktatury Wojskowej, rozumie pani? Proszę mnie nie utożsamiać z Robertem Bąkiewiczem - on jest katolickim narodowcem, ja: pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - uniwersalnym, kończąc: ciężko, naprawdę, ciężko z wami...
Łukasz Jasiński