Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Trzecia w nocy czy nad ranem? Czort jedynie wie Po ciężkim śnie Głowa pustym dzbanem Lecz wkrótce napełnia się   Myśli  kotłują się złe Obliczanie strat kolejny raz Co kto powiedział i co zrobił  Czego nie zrobił  A przecież mógł  Że w świecie wrze i co na to wszystko do powiedzenia ma Nasz dobry Bóg?   Trzecia nad ranem A nie już czwarta Chyba nie przyjdzie do mnie sen To tylko mara niewiele warta? Czy etykieta na nowy Dzień ?
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Oczywiście :) Opisany przez Ciebie przypomniał mi o Withney Houston, która miała Słońce i Wenus w Lwie, a ascendent w Rybach... Tylko, że u niej niestety te lwie planety zostały na przestrzeni lat zagaszone ascendentalnymi Rybami... W młodości przecież obdarzona talentem wokalnym kobieta, która lubiła tańczyć i cieszyć się życiem, a później... Bezradna, zniewolona nałogiem ofiara przemocy ze strony partnera, nie potrafiła się uwolnić od niego, znaleźć pomocy, na scenę wróciła tylko na chwilę... i ostatecznie znaleziono ją martwą w wannie.  Ale żeby nie było tak ponuro, to moja kuzynka ma Słońce w Strzelcu blisko osi MC i Księżyc w Lwie, ascendent zaś w Rybach. Ogólnie sporo ognia w horoskopie... Ale ten ascendent kamufluje wszystko! Wszystkim ciotkom wydawała się na pierwszy rzut oka leniwa, gułowata, myślą nieobecna i wiecznie niewyspana. A prawda jest taka, że to aktywna dziewczyna, która lubi sport, gry video, bajki, wciąż zapisuje się na jakieś kursy czy studia.  Czyli jednak to słońce może działać tak, jak powinno :) A nie w opozycji? Chociaż jedno i drugie napięciowe i upierdliwe :) Tak, zdarzały się kiedyś takie kombinacje u końcoworocznych dzieci: )))) Słyszałam o tym :)    Dzięki piękne za ciekawy komentarz :)))   Pozderki :)    Deo @Nata_Kruk Dziękuję bardzo :))))   @Marcin Tarnowski Dziękuję :))))))))
    • @Poezja to życie ładne rymy, ale przekaz wiersza jak dla mnie trudny do uchwycenia, może to zresztą jego zaletą Kredens pozdrawia 
    • @kollektiv @kollektiv ciężki klimat wiersza,ale cóż powiedzieć można, że takie bywa życie, tu pisane po męsku  Kredens pozdrawia
    • Proszę, proszę, kolejnego Wodnika mi descendent ściągnął :))))) Dziękuję pięknie :)   I serdecznie pozdrawiam :)   Deo   @M_arianne Dziękuję! :)))   D. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...