Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Domysły Monika :))) Byki, podobnie jak Wagi czy Ryby są wenusowe (Wenus włada Bykiem i Wagą, w Rybach jest wywyższona).  Ale i księżycowe (Księżyc jest wywyższony w znaku Byka). Ekwiwalentem planetarnym Byka, choć słabszym jest też Saturn (żywioł ziemi i to bycze dążenie do stabilizacji :)). W pewnym stopniu wenusowe, choć rzadko się o tym wspomina są też znaki Raka i Lwa, więc jeśli ktoś ma je silnie obsadzone ważnymi wskaźnikami lub ma w nich właśnie Wenus, to jego Wenus jest silna. A co do samej Wenus, to, bardzo skrótowo, można powiedzieć, że powiązana jest z wszystkim, co dla nas ładne i miłe. Ludzie z dominującą Wenus (w tym Byki) lubią zmysłowe przyjemności, cenią sobie kontakt ze sztuką, bywają artystami. Lubią też otaczać się miłymi ludźmi i sami starają się tacy być. Ja w Byku mam oś Medium Coeli, po polsku zwaną niekiedy Śródniebiem. I faktycznie od dziecka mnie ciągnie do wszelkich form sztuki, choć artystycznej kariery (a za nią właśnie odpowiada MC) sobie nie wybrałam. Chyba właśnie tutaj pośrednio realizuję swoje powołanie :)  A wracając jeszcze do Księżyca (bo coś o nim też wspomnieć wypada), to znaki księżycowe, takie jak właśnie Byk, Rak i Ryby mają tendencję do kolekcjonowania i gromadzenia, są sentymentalne i receptywne, lubią kontakt z przyrodą, mają też tendencję do przechwytywania emocji z otoczenia. W sumie Wenus i Księżyc mają podobne działanie, różnica jest taka, że Wenus jest bardziej społeczna, widoczna (w końcu lśni nieraz mocno przed zachodem lub wschodem Słońca :)) i oczywista dla właściciela horoskopu, a Księżyc jest jednak bardziej osobisty i intymny, też koduje pewne upodobania (względem ludzi, rzeczy itp.), ale jednak bardziej podświadome.    Uff,  tyle na tę chwilę, bo temat naprawdę rozległy i można duuużo pisać :) Ale dużo też zależy od innych planet, aspektów i innych składowych horoskopu :)   Dzięki serdeczne za czytanie i zatrzymanie się :)))   Pozdrawiam :)   Deo 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

herbatę, nie małą i czarniejszą niż kawa .
    • Mała czarna to podstawa udanego dnia :) Pozdrawiam serdecznie :)
    • @JAPA Taka Goli Tynka?  Skuteczne golenie jednorazowe. ;-)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...