Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Powiem prawdę: było by nudno gdybyś przytaknęła!                        Podstawową cechą poety jest wrażliwość - widzi więcej jak typowy pożeracz chleba. A w społeczeństwie jest mnóstwo wrażliwców, z których nieliczna grupa (my) wylewamy, co nas boli, na papier (chociaż można do gardła z procentami). Większość ma ciekawsze hobby albo udaje twardzieli. Co będę pisał: jak raz się przyznałem że lubię pisać wiersze - spojrzano na mnie z wielkim współczuciem. (w oczach: chyba zwariował na stare lata)                               Masz rację nim się człowiek zorientuje, że jest poetą to już po terminie gwarancji.                          Widząc wiele więcej nie jesteśmy w stanie reagować (to ciebie nie powinno obchodzić - nie twój cyrk nie twoje małpy) - czasem bardzo boli ta bezradność     
    • bardzo fajne podoba się pomyślane dwojako:   - jako opis nocy gdzieś nad jeziorem   dźwięk nocnych świerszczy mrugnie świetlików na niebie gra cieni zjaw wszelakich duchów balet oniryczny do samego świtu a gwiazdy stanęły jak gdyby bez ruchu   - jako lekki erotyk   pośród nocnych świerszczy zagubił się wianek wśród woni szafranu i tańczących cieni może go przypadkiem odnajdzie poranek zniknął ślad po wstydzie i nic się nie zmieni   pozdrawiam
    • @Stracony   Prócz bycia kochanym - jestem nikim A proch jest postanowieniem, nie faktem implikacją decyzji, nie prochu   Lecz o miłość trzeba zabiegać, tam - gdzie są serca, bo nie ma "złych serc" a dobre serce zranić nie może.   Kto otworzy drzwi? Kto ma odwagę poznać tajemnicę? Kto ma odwagę stanąć przed bramą Edenu i spojrzeć w twarz Cherubom? Podnieść miecz i pozwolić się im pogodzić?   Nie ten, który z niego wyszedł, lecz ten, który chce do niego wejść Ten, który przynosi pokój Ten, dla którego pokój jest ponad własne życie i ponad życie tych, którzy kładą mu belki pod nogami by celu tego nie osiągnął.
    • @Domysły Monika zgłasza te, których nie daję ;)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję za wersy, pozdrawiam serdecznie! Podoba mi się! Pozdrawiam serdecznie  @violetta dziękuję bardzo i pozdrawiam serdecznie:) @sisy89@andreas dziękuję Wam za serduszka, pozdrawiam serdecznie 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...