Poetry from DAD Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 Tyś odtrącony? Słowem swoim tnij Cumy przetarte, Wód samotności wierzeje rozwarte. Kielichem srebrnym ową wodę pij! Acz smakuj bacznie, węsząc jady żmij! 2
moina Opublikowano 19 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2024 @Poetry from DAD poezja odległych czasów. Uwielbiam "ten styl pisania"
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 19 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2024 Ja dokładnie, jak Domysły również uwielbiam, dlatego jest mi smutno, że to wersja mini, a nie poemat na temat... Pozdrawiam.
TomaszT Opublikowano 19 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się początek, a szczególnie: "Słowem swoim tnij" Celne, no i przecież tak to jest, choć to mało uświadomiona prawda. I ja lubiłem włączać słowa, których współcześnie raczej nikt nie używa. Tu jednak wyważam ich zastosowanie, aby nie przesunąć całego wyrazu tekstu w kierunku, który go może uczynić mało czytelnym. T/ Edytowane 19 Października 2024 przez TomaszT (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi