Ten utwór został doceniony przez użytkowników. poezja.tanczy Opublikowano 6 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 (edytowane) Z cyklu: Inni wrzucają, my wyławiamy List do Śmierci Miejsce na cmentarzu już wykupione Płyta nagrobna, też odhaczone Nawet napis na klepsydrę gotowy Nic nie zaprząta już mojej głowy Jestem do śmierci przygotowana Lecz nie przychodzi, robi ze mnie barana W dodatku takiego wygolonego I się zastanawiam co jej przyjdzie z tego Że na tym świecie jeszcze zostaje Że do zakopania się nie nadaję Może czegoś mi tutaj brakuje Przecież tyle ludzi na świecie głoduje Może przestać jeść, to mi pomoże Może problemów sobie dołożę Stres i przypadki, chodzą po ludziach A ja gotowa, swojska, nie cudza Pięknie byłoby już umierać Wszyscy się smucą, truposza kariera Wszyscy marudzą, jeszcze by pożyła A ja już w grobie bym się położyła Składam więc oficjalny wniosek Pismo jutro na pocztę zaniosę Proszę mnie zakopać, zgodnie z moją wolą Nawet jeśli okoliczności na to nie pozwolą Nie przyjmę odmowy, takiej mi nie trzeba A gdzie później trafię, chciałabym do nieba Ochotnicy powinni mieć fory I gdzieś te nieba z piekłem spory Czekam na odpowiedź, w męce zatracona Tu, na tej ziemi, trupem położona A przynajmniej bym chciała, i dotrzymam słowa Dopóki kombinować może, moja głowa //Marcin z Frysztaka Piszę opowieści, dialogi i wiersze Wszystkie moje książki Za darmo Znajdziesz na stronie: wilusz.org Edytowane 20 Lipca 2024 przez poezja.tanczy (wyświetl historię edycji) 9
andrew Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @poezja.tanczy I tak bywa. Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
Nata_Kruk Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @poezja.tanczy .. widać masz jeszcze jakieś zadanie do wykonania.... :) ...o... :) dobry pomysł, będzie szansa, że plan peela baaardzo się opóźni, zważywszy na tempo działania naszej poczty, czego doświadczyłam ostatnio dwukrotnie. .... a i owszem, położna.. trupem.. :) Marcinie, za groteskowe podejście do tematu, zostawiam plusik, ale w treści przemycasz też co innego. Miejscami treść do 'uładzenia' i.. koljeny raz podajesz 'coś' w niepowtarzalnym swojskim stylu. Pozdrawiam miło. 1
iwonaroma Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 Poważnie... Choć można się też uśmiechnąć (i o to chodzi). Może ciut wadzi mi to słowo "zdechła" (ostro :)), może by wystarczyło "biedna głowa" ? (bo jeszcze jest?) Zdrówka 1
E.T. Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @poezja.tanczy Ach, mi ten wiersz skojarzył z "Kumą" Brzechwy :) lekki, z dystansem i humorem. Pozdrawiam. Ewa 1
corival Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @poezja.tanczy Spodobala mi się idea petycji. Inna sprawa, ze widzę w tym chytry plan mimo wszystko przedłużenia sobie życia. Poczta czasem wywija rozmaite salta. Mnie również z lekka przeszkadza słowo "zdechła". Nie dlatego, że... itp. tylko dlatego, ze nie przystaje do całości tekstu. Jest jakby z innej bajki... Pozdrawiam :) 1
Rafael Marius Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @poezja.tanczy Wiele starszych ludzi czeka z utęsknieniem na śmierć, niektórzy ją chcą przyśpieszyć nie jedząc. U mnie w rodzinie to norma. Mnie też to dotyczy. 1
poezja.tanczy Opublikowano 11 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @andrew Tak. ważne że z uśmiechem @Nata_Kruk Zawsze chciałem być przemytnikiem W życiu nie wyszło, to na wierszach odbijam Dzięki za komentarze z uśmiechem @iwonaroma Tak, wychodzi ze mnie czasem przesada Ale cieszy mnie, że dzielisz się swoim doświadczeniem i opinią Poprawiłem @Dagmara Gądek Tak! gniot nad gnioty Takie komentarze lubię najbardziej Widać że coś się w głowie zadziało Widać że tekst pracuje Dzięki Ci wielkie za takie słowa To też zawsze motywacja, dla mnie, do gorszego pisania :) @E.T. Wstyd się przyznać, ale Brzechwy niewiele czytałem Dzięki Tobie troszeczkę nadrobię Dzięki za miłe słowa @corival Tak, przyznaję, że może z tą zdechłą przesadziłem Już poprawiłem na "biedna" Cieszę się, że zaglądasz i wyciągasz coś dla siebie Dzięki @Rafael Marius Nie mnie oceniać Ale ja wolę cieszyć się jedzeniem jak wszystkim innym Bo smutek jest stratą czasu I chyba to widać w moim pisaniu Dzięki, że czytasz i że jesteś @sisy89 @Waldemar_Talar_Talar Dzięki wielkie że jesteście! Pozdrawiam miło, I życzę udanej reszty tygodnia! 3
corival Opublikowano 12 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2024 @poezja.tanczy Biedna koresponduje doskonale z resztą treści. Pozdrawiam :) 1
Adaś Marek Opublikowano 13 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz fajny w moim guście co żart i powagę przekazuje jednocześnie, spotkałem już w życiu takie osoby jak ta przedstawiona w wierszu, ciekawe jakby na niego zareagowały, może by je podniósł na duchu. Wiersz należy do takich które się chce przeczytać choć raz jeszcze, pomimo powagi tematu którego dotyczy. Czytając mam uwagi że płynniej się czyta jak jest tak: Proszę mnie zakopać, zgodnie z moją wolą Nawet jeśli okoliczności na to nie pozwolą Nie przyjmę odmowy, takiej mi nie trzeba A gdzie później trafię, chciała bym do nieba A przynajmniej bym chciała, i dotrzymam słowa Dopóki kombinować może, moja głowa Pozdrawiam Adam Pozdrawiam Adam Edytowane 17 Lipca 2024 przez Adaś Marek Uzupełnienie (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 15 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2024 Moje ciało zostanie skremowane, a prochy wrzucone do Wisły - tak napisałem w testamencie jako prawdziwy Polak - pogański Słowianin. Łukasz Jasiński 1
poezja.tanczy Opublikowano 17 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2024 @corival Też tak myślę :) @Dagmara Gądek :) @Adaś Marek Dziękuję za uwagi i podszepty Masz rację. "Naprawiłeś" ten wiersz Zmiany wprowadzone :) @Łukasz Jasiński Gdyby wrzucili ciało, to przynajmniej rybki by podjadły :) 1
Adaś Marek Opublikowano 19 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2024 @Dagmara Gądek Celna uwaga Pani Dagmaro, a jakoś nam to umknęło, zmienimy i dzięki za korektę. Pozdrawiam Adam 1
Rekomendowane odpowiedzi