corival Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2024 Na wieki między urodziwą żoną, A śliczną córką, już chyba za karę. Nie swoje błędy zmuszony prostować. Kto by przewidział jaki będzie wynik? Próżna matrona jest nieobliczalna, wyzwanie rzuca trójzębnemu Panu... Sił nie zliczyła. Potwór brzeg pustoszy, łzy rozpaczliwe nad drogą ofiarą. Szczęście pozorne błyskawicznie znika, głową Meduzy królestwo zdobyte nie cieszy zbytnio. Król na firmamencie jakby zamglony wśród gwiezdnych klejnotów. 5
Nata_Kruk Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2024 (edytowane) @corival ... jak się nie uśmiechnąć do takiej treści... :) ileż to gwiazdozbiorów umiałam kieeedyś wymienić i wskazać, ten także do nich należał. W wersy wplotłaś pewną historię, do której trudno mi się odnieść. Trzeba by przysiąść, poszperać, nauczyć się, żeby 'z mety' móc powiązać poszczególne elementy. Pozwolisz, że zostawię ogólne uznanie dla wiersza i dodam, że przeczytanie go było przyjemną chwilą... :) Pozdrawiam. Edytowane 24 Czerwca 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
corival Opublikowano 24 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2024 @Nata_Kruk Domyślam się, że nie masz całej mitologii w głowie. Przyznam, że Cefeusz był i dla mnie pewnym wyzwaniem... ale w chwili czasu pokopałam... Za uznanie dziękuję. Miło mi, że doceniłeś wysiłek... Pozdrawiam :) @Dagmara Gądek Cieszy mnie, że poświęciłaś chwilkę i zajrzałaś. Ciekawe co Cię tak ubawiło? Pozdrawiam :) 1
corival Opublikowano 25 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2024 @Dagmara Gądek Aaaaa... czyli jest jak miało być. Już myślałam, że wypatrzyłaś coś, czego nie zauważyłam. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi