Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Roma "Niedowiarkom ręczę, że jednak można oprzeć się o tęczę." - Sztaudynger
    • "Naga to ona nie była wcale. Miała pończochy i korale." - Sztaudynger   I mój limeryk   Bankier zdzierca   żona bankiera widząc go w Spale jak z Ewki ściągnął nawet korale a być może i odsetki że zazdrosna o kobietki też chciała popaść w długu spiralę   Pozdrowionka.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Te dwie refleksje to, moim zdaniem - Clou tego tekstu :) A co do tematu, to... Poczułam się osobliwa :) Nie maluję się, wszelkie świństwa zawarte w kosmetykach kolorowych mnie uczulają, poza tym nie lubię tego uczucia, że "mam coś na twarzy", moje makijażowe epizody kończyły się zazwyczaj tym, że kiedy wkładałam głowę pod kran odzyskiwałam wolność i spokój ducha :) Ale nawet jeśli zdarzyło mi się pomalować to nie było po to, żeby coś poprawić. To była czysta artystyczna samoekspresja :) No, ale przez moje dolegliwości tego zaniechałam... I chciał - nie chciał - musiałam siebie zaakceptować :)) I chyba dobrze się stało :) Już nie wspomnę, że oszczędzam czas i pieniądze :)   Pozdrowieństwa serdeczne :)))   Deo
    • @Kwiatuszek Przez żołądek do serca   nie umie pichcić Małgosia w Lądku nawet na twardo jajek we wrzątku że w przysłowiach ludu siła to do kilku serc trafiła gdy już leżeli na jej żołądku   Limeryk jest mojego autorstwa, ale zacytuję jeszcze świetną fraszkę Sztaudyngera:   "Szczęście? - owszem się zdarza; starczy mieć guzik i spotkać kominiarza."
    • Jerzy Połomski też miał dylematy...   Bo z dziewczynami nigdy nie wie, oj nie wie się, czy dobrze jest czy może jest, może jest już źle, spokoju się spodziewać, czy też przejść, czy szukać jej, czy jej z oczu zejść.   Pozdrowionka.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...