kronikarka1000 Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Poetą być to przywilej. On cenić umie życiowe, krótkkotrwałe chwile. 3
kronikarka1000 Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @kronikarka1000 @kronikarka1000 Miło mi. Radosnego świętowania.
jan_komułzykant Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nikt nie docenił? :) Czasem tak bywa. Radosnego! ma to każdy czy dobrodziej czy listonosz czy też złodziej każdy w swoim świecie ma te chwile przecież
kronikarka1000 Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2024 @jan_komułzykant Witaj Janku... Dziękuję, że zechciałeś wrócić na tę stronę. Odpowiadam; nie wiem jak to jest ze złodziejami, ani dobrodziejami to grupy ludzi mało, albo wcale mi znanych. wiem znacznie więcej jak to jest z poetami. Zarzyło mi się, że ktoś nie dostrzega u mnie pozytywnej reacji, albo wystraszył się pierwszej reakcji na jego komentarz, 'strzelił swoje w kolano i przepadł'... Ważne są szczere odczucia czytającego - tak sądzę. Bywaj zdrów i szczęśliwy. 1
jan_komułzykant Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Wzajemnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
jan_komułzykant Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie żebym się chwalił tymi złodziejami i dobrodziejami, bo też nie mam wśród nich znajomych. Po prostu w życiu jest różnie. Złodzieje dwukrotnie obrobili mi mieszkanie - doszczętnie, do zera, więc trzeba było ze wszystkim zaczynać od nowa, bo nawet buty na zimę i sztućce łajzy wynieśli. A dobrodziej podpadł mi, bo nie chciał położyć czerwonego dywanu i nie pozwolił nawet zagrać na pogrzebie przyjaciela, który przez ostatnie cztery lata opiekował się żoną w afazji, a potem już zupełnego braku kontaktu z otoczeniem. Nie odwiedzał w związku z tym już kościółka, co rzecz jasna wiązało się z nieuiszczaniem 'tacowej' opłaty. Duszpasterz nie tylko nie zachował się po chrześcijańsku, ale ani empatii ani zwykłej ludzkiej przyzwoitości też nie było. Nie było jej też w Episkopacie, bo i tam byłem z interwencją. To tyle. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
wierszyki Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę jak lekkotrwałe krotochwile po poeta jest motylem;-) @kronikarka1000 @jan_komułzykant Rozmowa pod tekstem przypomniała mi tę piosenkę, (piosenkę zacytowała na innym portalu inna osoba, ja tylko ośmielam się powtórzyć, bo Pan Leszek Długosz napisał już o tym w sam raz, a niestety mu się zmarło.. Nikt tu nikomu nie płaci za dostrzeganie ;-) sami tacy, którzy chcieliby być :-) kim bywamy? narcyzami 1
kronikarka1000 Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Dzień dobry, ale się 'nadziało', a mnie nik o tym nie powiadomił.... Żal... Dziękuję za czytanie, komentowanie i inne zgoła ...anie. Pozdrawiam serdecznie. Wpadnę tu innym razem. PS Oczywiście nikt, a nie nik... 1
kronikarka1000 Opublikowano 21 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2024 uwielbiałam L.Długosza. Nasi ulubieńcy tak szybko odchodzą... Miłej niedzieli wsystkim życzę. U mnie trochę zimno, ale słonecznie. @kronikarka1000 Psia kolka... ...wszystkim...
Rekomendowane odpowiedzi