Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Struktura*

Ludności: naród - świadoma mniejszość ideowa

nie posiadająca nad sobą jakiejkolwiek zwierzchności,

izba: propaństwowa - działająca

w oparciu: o współczesną ustawę zasadniczą -

najwyższego - prawa i to ona ma: całkowitą - nadrzędność

wobec: międzynarodowych - instytucji,

lud: ekonomiczna elita intelektualna - cząstki

różnych: systemów - gospodarczych i obywatele:

po prostu: bezideowa - większość.

*więcej informacji Państwo znajdą w następujących esejach: "Komentarz - komentarz odautorski" i "Mój drogi świecie" - Autor:

Łukasz Jasiński (styczeń 2024)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)

Oto przykład świadomości narodowej: a teraz proszę przeczytać to - co mam do powiedzenia, mianowicie: na świat przyszedłem jako osoba pełnosprawna, a słuch straciłem po operacji na nosie, prawdopodobnie przez źle użytą narkozę, więc: posiadam nabytą niepełnosprawność o stopniu umiarkowanym, tak: otrzymuję rentę socjalną, według mojej interpretacji - dożywotnie odszkodowanie za utratę słuchu z winy państwowego szpitala, jednocześnie: jestem byłym pracownikiem Zakładu Pracy Chronionej, Archiwum Akt Nowych i Narodowego Klubu Libertyńskiego, kilka lat temu zostałem bezprawnie wyrzucony na warszawską kostkę brukową przez Hannę Gronkiewicz-Waltz i trzy lata walczyłem o należny prawnie lokal socjalny, wprowadzenie nowej renty socjalnej jako minimalnego wynagrodzenia: byłoby wobec mojej osoby dyskryminacją - afrontem, dodam: nie wyciągam pieniędzy od podatników, dożywotnie odszkodowanie za utratę słuchu z winy państwowego szpitala (formalna nazwa: renta socjalna) otrzymałem z urzędu, podobnie jak głodową łaskę podatników (formalna nazwa: zasiłek pielęgnacyjny, najpierw otrzymywała mama - kiedy ukończyłem osiemnaście lat - otrzymuję bezpośrednio) - również otrzymałem z urzędu, oczywiście: jestem za aborcją, karą śmierci i eutanazją i dopóki aborcja, kara śmierci i eutanazja nie zostaną ustawowo wprowadzone - nie będę pracował, słowem: mam już dość utrzymywania osób z wrodzoną niepełnosprawnością, panów w czarnych sukienkach, bezdomnych, więźniów, alkoholików i narkomanów, jeśli otrzymam z urzędu wyżej wymienioną "podwyżkę" - będę mógł ponownie korzystać z legalnej Agencji Towarzyskiej (tam dziewczynom nie przeszkadza, iż nie słyszę) i podróżować, tak: jestem samotnym kawalerem - nie jestem akceptowany w środowisku osób z wrodzoną i nabytą niepełnosprawnością - zostałem z niewiadomych mi dotąd powodów odrzucony - niezaakceptowany, natomiast: nie mam problemu z dziewczynami słyszącymi, niestety: wszystkie są zajęte... Mój aktualny dochód - to: około 1830 zł miesięcznie (dożywotnie odszkodowanie za utratę słuchu z winy państwowego szpitala i głodowa łaska podatników - formalna nazwa: zasiłek pielęgnacyjny), wiem o tym: przysługuje mi jeszcze świadczenie wspierające, wtedy musiałbym "zatrudnić" opiekuna socjalnego, inaczej: straciłbym wolność cielesną, umysłową i duchową, przysługuje mi również zasiłek dla osób bezrobotnych - odmówiono mi i jako osobie (już byłej) nielegalnie bezdomnej - odmówiono mi zasiłek dla osób bezdomnych.

Łukasz Jasiński 

@andrew

Bo to jest tak, panie Andrzeju, otwierasz mapę Świata i gdzie jest Polska? Jeśli nie wiesz, to: dotknij własnego Serca - tu jest właśnie Polska i zauważ podobieństwo na mapie Świata i wskaż - Serce, schodzimy niżej i mamy Europę - Serce jest dużo bardziej widoczne, oto Polska właśnie! Po środku płynie Wisła (w stu procentach to jest polska rzeka), po lewej stronie - Odra (w dziewięćdziesięciu procentach to jest polska rzeka), po prawej stronie - Bug (w sześćdziesięciu procentach to jest polska rzeka), dodam jeszcze Wartę i Narew i Pilicę (to w stu procentach polskie wody - rzeki), a gospodarzem Polski jest Naród Polski, tak więc: mamy prawo regulować polskie rzeki - stworzyć sieć kanałów, nieprawdaż?

Łukasz Jasiński