Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @FaLcorN Miło mi bardzo:-) Pozdrawiam serdecznie! @Mitylene Tak jest, ciężko dostrzec te wszystkie ważne szczegóły. Dziękuję i pozdrawiam! @Alicja_Wysocka Taka jest złota zasada tego świata, a tak ciężka do wykonania wbrew pozorom. Dziękuję i pozdrawiam! @Waldemar_Talar_Talar Bardzo się cieszę, że spodobał się mój wiersz. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie:-) @andreas Bardzo fajne! Dziękuję i pozdrawiam serdecznie! @Rafael Marius Mi też się udaje co dziesiąta, ale super byłoby choć co siódmą;-) Dziękuję bardzo i pozdrawiam! @violetta Gratuluję:-) Dziękuję za serduszko i odwiedziny:-) Pozdrawiam!
    • Jestem winny morderstwa Duszę się szkarłatną cieczą Uśmiech z mego lica nie znika To dla mnie nierzadka praktyka   Jestem winny morderstwa Morderstwa samego siebie Został mi tylko ból Ból po stracie samego siebie.
    • Znając historię, wiemy, że dla Polaków pozostanie tam groziło znacznie większym niebezpieczeństwem, więc opuszczenie stalinowskiego ZSRR było bardzo rozsądnym, chociaż zapewne niełatwym wyborem. Przed 1939 niemal wszyscy Polacy, mieszkający w tzw polskich regionach ZSRR -  Marchlewszczyźnie i Dzierżońszczyźnie zostali wymordowani. Tak więc "Po co: - żeby dać szanse na przeżycie, a ""dla kogo - dla samych siebie i rodzin. 
    • Urocze i kobiece. Pozdrawiam serdecznie. 
    • dom to nie puste słowo w nim mieszka sens który ozdabia   jego zacne ściany meble okna i drzwi  miłym westchnieniem   dom to nie grzech który wieczorem  boli dokucza   to ciepłe  słowo pełne nadziei  umiejące  przytulić   dom to zwycięstwo które się uśmiecha jest cierpliwe  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...