Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Limeryk - De_presja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Radosław ... Radek, tak, tytuł dał się rozbić. Limeryki rządzą się własnym 'rygorem' pisania,

ilość sylab w wersach, interpunkcja plus rymy, to dlatego w ostatnim ..wiośni się w głębiach..

a nie np. - kiedy przyjdzie wiosna, itd...  Zamęt.. nie, tylko nie to... :)

Dziękuję Ci.

@jan_komułzykant oraz @Klip ... fajne są Wasze podszepty, obydwa... aż nie wiem, co zrobić... :)

Chwilkę pomyślę... Dzięki za Wasze słowa.

@sam_i_swoi ... dziękuję za czytanie.

Edytowane przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Rolek ... za ten 'dodatni'... :) dzięki bardzo... a dwa ostatnie wersy, cóż.. skondensowałam słówka,

żeby zachować ilość sylab. 

W regionie depresyjnym jest wiele pozakręcanych dróg, stąd 'to' słowo.

'wiośni się w głębiach'...  innymi słowy, poza naszymi plecami - w kuluarach szykują już i nie "wiadaCo".

Miło, że wpadłeś do mnie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• dziękuję za dłonie co ocierały łzy nosiły ciało gdy naszła bezsilność   przepraszam za każdą łze co dłonie raniła pozbawiając tlenu   w modlitwie do Ciebie nie do wymysłu ludzkości błagam o bycie wieczne   być może dam radę się budzić gdy zaśniesz na ileś ale nie chcę   dłonie co więcej przeszły  niż te przybite do krzyża chcę dziś ukochać wdzięcznością   by te paznokcie mogły odpocząć na chwilę odsapnąć poczuły się ważne gdyż takie przecież są   by wiedziały że dostrzegm pracę i trud widzę ślady na liniach papilarnych i czuję każdy puls   pragnę się zsynchronizować aby przejąć to wszystko by odpoczęły i wiedziały że jestem   Klaudia Gasztold
    • @FaLcorN Radyjko weźcie :)muzyka ważna w związku:)  
    • Z

Na tę formułę chętnie się zgadzam :-) bo to zachęca do odbywania własnej drogi poszukiwania.  Po to jesteśmy bytami oddzielnymi, bo oddzielonymi, żeby aktami własnej woli łączyć swoją świadomość z PRAWDĄ. Dziękuję Ci za tę wypowiedź, która poza zawartością merytoryczną oznacza, że podejmujemy taki sam wysiłek w tym ważnym temacie.   Ateizm nie jest złem ale zajęciem pozycji neo-racjonalnej. Jeżeli jednak nie jest początkiem dla refleksji, a tylko deklaracją anarchistyczną, jest negacjonizmem, który niczego nie urodzi. Socjalizm czerpie swoją wrogość wobec religii właśnie z anarchizmu-negacjonizmu... Serdecznie Cię Pozdrawiam :-)
    • Wybiegłeś z mojego życia jak po spóźniony autobus. Czasem wpadasz na chwilę, zabierasz rzeczy, których zapomniałeś. Moja półka robi się coraz bardziej pusta. Kurz osiada równomiernie.
    • To zapałka - tak, łap azot.    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...