Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zebranie z nieobecnymi rodzicami

Rekomendowane odpowiedzi

@GrumpyElf Tak. Ten wiersz już był. Nie przypominam sobie dyskusji pod nim. Ale ja też nie odzywam się ostatnio pod wierszami, więc jest to jak najbardziej zrozumiałe. Nie spodziewam się przychylności za takie postępowanie. Cisza jest też jest ok. 

Pozdrawiam ciepło 

@GrumpyElf Dziękuję za refleksyjne pytanie. Jednak nie zgodzę się ze słowem "recycling", ponieważ odnosi się do (i tu cytuję za SJP) "proceu odzyskiwania z odpadów substancji, które mogą być powtórnie wykorzystane jako surowce..." A ja nie traktuję swoich wierszy jak odpady, ale jak kwiaty , kóre podlewam  nowymi przemyśleniami, nowym spojrzeniem.  Może nie są porywające, ale to mój czas, wartościowy czas. 

Popełniłem błąd, kasując utwory i związaną z nimi zawartość. 

@Radosław Nie trzeba tego brać tak dosłownie, tego słowa używa się również powszechnie w odniesieniu do rzeczy i spraw, które wracają do obrotu. Nigdy nie zasugerowałabym, że Twoje wiersze to odpady. Myślę, że drążę temat właśnie dlatego, że bardzo sobie ceniłam Twoje celne i mądre formy, które zawsze wzbudzały ciekawe rozważania na tym forum. Teraz wracają, ale jakoś zniekształcone, te same a inne... Pytanie o motywację jest jak najbardziej szczere i bez podtekstów. Wciąż nie znam odpowiedzi, ale już nie będę pytać. Trzymaj się.