Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @piąteprzezdziesiąte     Bardzo dziękuję!  Pozdrawiam. :) 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Nata_Kruk tak ten piach zdziwiony, aż ze zdziwienia pożółkł. ;-)))))
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Może nie tyle wymyślają co nie wierzą. :) I to ja dziękuję :) Pozdrawiam
    • @hollow man   Ujęło mnie w wierszu, jak operujesz brakiem. Pusta kartka w Twoim wierszu nie jest brakiem treści, ale symbolem wszystkiego, co zostało już powiedziane lub co stało się zbędne. "Pamiętaj o oddechu" brzmi jak najczulsza, a zarazem najbardziej surowa instrukcja obsługi życia po stracie. Świetnie uchwyciłeś ten specyficzny rodzaj nostalgii, który pachnie mokrym asfaltem. To wiersz o przetrwaniu - o tym, że gdy znika to, co nas definiowało ("my"), zostaje tylko ta najbardziej podstawowa, biologiczna funkcja - oddech. Bardzo sugestywne pisanie.  
    • @Nata_Kruk   Nata !    przeszłaś przez moje ciało słowami własnego wszechświata.   cenię każdy zakamarek Twojej wizji :)   moja forma może być inna, bardziej rozciągnięta, bo w niej szukam innej masy krytycznej emocji.   ale wcale nie kłóci się to z tym, co  Ty czujesz i tworzysz.   nasze światy mogą istniec równolegle !!!   i jak widać istnieją.   piszesz że żebym nie krzyczał.   a ja wyjdę na balkon i zawyję.   jak wilk.   ale z radosci, że chciało Ci się tworzyć nowe zycie dla mojego wierszs.   dziękuję Nata.   to jest miłe co zrobiłaś bo zrobiłaś w mojej rozciagnietej przestrzeni poetycką implozję może nawet jakąś bombą termobaryczna.   i mamy dwa światy.   mnie z tym dobrze.   a Tobie ?   pięknie dziękuję :)           @lena2_   usłyszeć od Poetki takie slowa to wielka przyjemnosć.   serdecznie dziękuję.      
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...