Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Duch

Rekomendowane odpowiedzi

@violetta

Nie, proszę pani, nie ma w żadnym wypadku pani żadnej racji, jeśli mam podstawy prawne - mam prawo walczyć w miarę własnych możliwości, przypominam pani: jestem osobą niesłyszącą i nawet jeśli teraz bym zaczął chodzić do pracy - kto mnie będzie budził? Czy pani w ogóle ma wyobraźnię? A empatię, inaczej: zdolność wczucia się w sytuację innej osoby? To samo jest z dziećmi: kto będzie wstawał do płaczącego dziecka - czy pani w ogóle wie - co to jest w ogóle odpowiedzialność? O aparatach słuchowych już rozmawialiśmy, a nawet jeśli: miałbym spać z aparatami słuchowymi, aby na drugi dzień były zepsute? A manier powinna pani uczyć własnych podległych - pracowników, także: osoby własnej płci - żeńskiej, jeśli pani ma coś do mnie: niech pani dzwoni na policję, jednakże: proszę pamiętać - policja, służby specjalne i wojsko są po mojej stronie, kończąc: proponuję pani - to: kurs Savoir Vivre.

Łukasz Jasiński 

@violetta

W mieszkaniu i mam prawo chodzić jak chcę, dzięki temu mam ładne, czyste i pachnące ubrania, a kiedy pójdę do urzędu? To już nie pani sprawa...

Łukasz Jasiński 

@sowa

Oj, mój drogi panie, przecież pracuję: fizycznie - sprzątam własne mieszkanie, piorę i gotuję - śniadania, obiady i kolacje, umysłowo - czytam, komentuję i piszę, moja praca nie jest przymusowa - mam same przyjemności z własnej pracy.

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)

@sowa

Praktyk, panie, doświadczony praktyk, który po raz kolejny nie da się, brzydko mówiąc, wyruchać, otóż to: do trzech razy sztuka, poza tym: niech pan nie ocenia innych - niech najpierw pan sam pokaże - co pan robi? Pracuje pan? Ładnie pana proszę, aby się pan zajął własnym życiem, jak dla mnie: jest pan pasożytem i szuka pan żywiciela.

Łukasz Jasiński 

@violetta

Kobieto! Puchu marny! Ty wietrzna istoto!

Postaci twojej zazdroszczą anieli,

A duszę gorszą masz, gorszą niżeli...!

Przebóg! Tak ciebie oślepiło złoto!

I honorów świecąca bańka, wewnątrz pusta!

Bodaj! Niech, czego dotkniesz, przeleje się w złoto;

Gdzie tylko zwrócisz serce i usta,

Całuj, ściskaj zimne złoto!

Adam Mickiewicz 

@violetta

To nie są moje pieniądze i to nie są pieniądze pani kierownik, to: są - wirtualne pieniądze - stworzone z niczego, aby ode mnie wymusić jako haracz - tak to odbieram, a prawdziwe pieniądze muszą mieć oparcie w realnym świecie, to: nic innego jak realne dobro - jak w złocie i srebrze (to ma Narodowy Bank Polski) i Lasy Państwowe - drewno, niby z czego powstają papiery wartościowe i monety?

Łukasz Jasiński 

@sowa

Nie powtarzaj moich słów, inaczej: nie używaj moich argumentów przeciwko mnie, zacznij używać własnych argumentów i zacznij samodzielnie myśleć.

Łukasz Jasiński 

@violetta

Po co mam się ubierać? Przecież nigdzie nie wychodzę i nie spodziewam się żadnych gości, zresztą: przeczytaj - Konstytucję III RP - dopóki mam umowę najmu na pięć lat i co miesiąc płacę czynsz - to jest teren prywatny.

Łukasz Jasiński 

@sowa

Po pierwsze: nic a nic o mnie nie wiesz - nie znasz mnie osobiście, po drugie: zacznij wreszcie czytać z pełnym rozumowaniem, a najlepiej: przeczytaj wszystko od samego początku to - co tutaj opublikowałem, po trzecie: nie mam zamiaru przed takim chamem jak ty - tłumaczyć się, po czwarte: zacznij wreszcie odpowiadać na pytania - konkretnie, po piąte: przestań obrażać ludzi: już dawno przekroczyłeś granicę przyzwoitości, po szóste: cały dzień siedzisz przed komputerem, więc: nie pracujesz, po siódme: lepiej idź do pracy, a jak dobrze wiem - gówno dostaniesz - zamiast pracy, po ósme: czytając wiersze innych i dając merytoryczne komentarze - to nie jest pasożytnictwo, wręcz przeciwnie: to jest twórczy altruizm - dzięki temu dokładam skromną cegiełkę do rozwoju Kultury Narodowej, po dziewiąte: ręce mi już opadają i po dziesiąte: nudny jesteś...

Łukasz Jasiński 

@sowa

Ja? Ja piszę pierdoły? Lepiej idź do szkoły, dzieciaku... I o jakie współczucie chodzi? Przecież unikam ludzi jak ognia, którzy mówią "współczuję" lub "powodzenia", a ci, którzy mnie znają, doskonale wiedzą, iż jestem bardzo silny psychicznie - jak pani Agnieszka - po prostu ludzie się śmieją do łez, mają ogromny ubaw przez twoją głupotę, czy nadal nie widzisz, że to ja ciebie wystawiłem na pośmiewisko, zrozum, jesteś za głupi na ten portal, powinneś iść na Opowi.pl

Łukasz Jasiński 

@sowa

Jeśli nie wiesz o co chodzi i dlaczego celowo i świadomie sprowokowałem dyskusję, to: zacznij myśleć - szukaj genezy, inaczej: znajdź przyczynę i podaj - skutek, nadal nic nie rozumiesz? Gdybym tutaj nie walczył o swoje, to: musiałbym zapłacić wymuszone - 2000 zł - Administracji DOM Konduktorska, a tam rządzi: kierownik Ewa Wiącek i ona pewnie, jak to przestępcy pod maską prawa, na cały świat: Ochrona Danych Osobowych! Ona nie jest od decydowania - kto ma rację, od tego jest Sąd Cywilny! Lub po prostu: skończ, waść, wstydu (sobie) oszczędź...

Łukasz Jasiński 

@Tectosmith

Jak już wiesz: jestem pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - uniwersalnym, a ten pan nadal żyje w nierealnym świecie (pewnie za dużo siedzi przed komputerem), otóż to: istnieje coś takiego jak personalizm jednostkowy - podmiotowość istoty człowieczeństwa, inaczej: Ciało i Umysł i Dusza - CUD - trzy pierwsze litery, nie, nie gardzę seksem, przeciwnie: seks to samo zdrowie - przyjemność i niszczy on agresję, frustrację i depresję w samym zarodku, tak więc:

- moje Ciało - 1000 zł za godzinę,

- mój Umysł - 10000 zł za godzinę,

- moja Dusza - 100000 za godzinę,

nie, to nie jest żadna prostytucja, tylko: sp.z.o.w jak: sp.z.o.o i S.A, niżej - wytłumaczę.

- sp.z.o.w - spółka z ograniczoną wolnością,

- sp.z.o.o - spółka z ograniczoną odpowiedzialnością,

- S.A - Spółka Akcyjna,

warunki: higiena osobista - ogolone miejsca intymne i uzębienie i higiena kulturalna - brak przekleństw, ataków personalnych i prowokacji i tyle na temat i do jutra, mój drogi przyjacielu...

Łukasz Jasiński 

@Tectosmith

Oczywiście, zgłaszał nie będę - nie jestem kapusiem, po prostu: daję mu "dziękuję" i ignoruję go, a z panem Stasiem zakończyłem już dyskusję - nie dojdę do porozumienia z człowiekiem, który po upadku komunizmu wyjechał na emigrację i nie budował Nowej Polski tak jak ja, natomiast: do powiedzenia to ma tyle, jakby był Bogiem! Dla niego Polska to egzotyka i nic a nic więcej, nie może on tego pojąć, że to za Platformy Obywatelskiej zostałem bezprawnie wyrzucony na warszawską kostkę brukową przez Hannę Gronkiewicz-Waltz - za Donalda Tuska i to za Donalda Tuska był werbunek ochotników - żołnierzy - do Afganistanu, teraz: jest inaczej - kto chce wstąpić do wojska - droga wolna, jego komentarz: to smutne - co mówisz... Próbuje mnie wziąć pod włos i takie zachowanie jest charakterystyczne dla każdej sekty monoteistycznej, najpierw: oceniają ludzi, atakują personalnie - obrażają i na samym końcu dziwią się, że człowiek przez nich samych zmienił się... Mało tego: do roboty, do nauki i ubierz się! Za kogo oni, kurwa, się mają!? Zresztą, pan Stasio (nie wiem jak ma na imię i nazwisko - podobnie jak Sowa) - był umówiony ze mną w czerwcu tego roku na Starym Mieście i co? Dotrzymał słowa? Nic z tych rzeczy... Proszę wybaczyć za przekleństwo, miłego dnia.

Łukasz Jasiński 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Serio? Ja dotrzymałbym słowa, naprawdę. 

Weź pod uwagę, że i ja jestem na emigracji. Tak mi się życie ułożyło.

Przyznaję, że punkt widzenia Staszeko nie bardzo do mnie przemawia, ale cóż, każdy ma prawo do własnych racji.

Jeśli idzie o resztę to po prostu nie daj się wciągać w takie dyskusje. Okazuje się, że ludzie mają więcej do powiedzenia niż wiedzą :-)

Pp prostu rób swoje.

Miłego dnia Tobie również.

@Tectosmith

Otóż to: ludzie mają więcej do powiedzenia od tego - co wiedzą - w samo sedno i gdybym wszystkich słuchał - mieszkałbym pod mostem w łachmanach i tanim winem - za pięć złote, czasami trzeba dosadnie mówić, jak żołnierze:

- Puknijcie się w pusty łeb bez rozumu!

Nie wszyscy emigranci są mądralami, niektórzy po powrocie potrafią pomagać rodakom, znajdują z dnia na dzień pracę, okazują szacunek - pokorę i nie mają problemów z integracją, wiem co mówię: też mam emigrantów z rodziny ze strony mamy, poza tym: zwiedziłem niemal pół Europy (wrzuciłem tutaj parę zdjęć - dałem paluszek) - też nie miałbym problemów na emigracji, a jednak: wybrałem Polskę.

Łukasz Jasiński