Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 18 208
Na stacji stoi
pociąg donikąd
nikogo nie dziwi
jego bezsens
Ludzie wsiadają
proszą o bilet
się uśmiechają
czują że żyją
Na stacji stoi
pociąg donikąd
kiedy odjedzie
nie ważne
Przecież i tak
nie zatrzyma
przygody która
się zaczyna
Na stacji stoi
pociąg donikąd
jego sława aż
po horyzont
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez KOBIETA · Opublikowano
Nie pamiętam ile razy, poszłam z nim do łóżka. Słodka, masochistyczna przyjemność kiedy nie możesz złączyć ud. Kogoś sobie wybiorę.! Niezaspokojona, skrzydlata tkanka w ciele. Noc taka szklista, rozszczepiony obraz ciebie. W odbiciu lustra. Jesteś czarujący.! -
Przez Gosława · Opublikowano
Kolejny znakomity wiersz Mnie chyba też najbardziej uderzył fragment który zacytowała Magdalena Wstrząsający Ten kto doświadczył chłodu i poczucia odtrącenia przez najbliższe osoby przekazuje nieświadomie te obawy i lęki dzieciom Będę do tego tekstu wracać -
Przez Piotr Samborski · Opublikowano
Cienie pękają pod stopami jak szkło, którego nie widać, wiatr przędzie nić między moimi myślami i liśćmi, które tańczą na krawędzi światła. Stoję jak drzewo wyrastające z kamienia, jego korzenie piją ciszę, a gałęzie sięgają mgły, która przynosi echa dawnych snów. Każdy oddech staje się rzeką niosącą drobinki wspomnień, które wirują w powietrzu jak pył księżycowy, i w tym tańcu cieni odnajduję siebie - kruchy, niemy, a jednak pełen światła, które nie woła, nie prosi, lecz po prostu istnieje. -
Przez Jacek_Suchowicz · Opublikowano
taka naga stoisz czy możesz wystraszyć czy świat ciebie przyjmie kiedy cię zobaczy? a teraz poważnie - nagość pań może wrażliwych wpędzić w traumę z życia wzięte - mnie spotkało w saunie Raz w tygodniu chodzę do sauny, na która jest przy basenie. Jest męska i damska. Pamiętam męska miała awarię i poinformowano na rozlepionych kartkach, że damska na ten czas jest koedukacyjna. Więc wlazłem do damskiej. Przyszła pani 70+. Przy wejściu włożyła strój Ewy. Facetów zatkało (przepraszam) istny krokodyl. Panowie, jeśli my wyglądamy podobnie - nie psujmy paniom dobrego smaku widokiem samej torby gdy kija brak!! Pozdrawiam -
Przez Waldemar_Talar_Talar · Opublikowano
Witaj - Mówisz: dzieci są równe. Życie mówi inaczej. - czysta prawda - a wiersz trudny - bolący - Pzdr.serdecznie.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne