Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Wiesław J.K. Wieśku przepraszam, że dopiero teraz, ale wzrok już nie ten :(   @Leszczym @Łukasz Jasiński   Wszystkim Panom bardzo dziękuję za polubienie i pozdrawiam.
    • stary rodzinny  dom skrzypiące drzwi magia okiennic słomiana strzecha dziadek na ławce   podwórko z drobiem rządził tam kogut studzienny żuraw koza koń przy wozie dobry stróż burek   pamiętam wszystko choć byłem malcem obrazy te zostały  ukryte w pamięci dziś  je odtwarzam   i chociaż już jestem dużo dorosłym  coś serce  ścisnęło a po policzku łezka  ciepła  spłynęła
    • @Olgierd Jaksztas słuchaj no nic nie szkodzi że sprawiłem Ci przykrość, nie ja pierwszy i nie ostatni ;)) Piszę tylko, że doceniam, choć u Ciebie dużo, naprawdę dużo nie rozumiem, bo nie nadążam za dość głęboką i nieoczywistą myślą :))
    • myślami zmęczony człowiek nie  wie  jak dalej iść czy spełniać je czy głuchym być   myślami zdławiony człowiek nie wie o co tu chodzi czy dalej wypada łzy kryć   myślami  zepsuty człowiek wygląda  jak  twardy  głaz który trudno przekonać że on nie kwiat   z myślami  walczy człowiek który nie wie czy radę im da  czy polegnie jak fałsz  
    • @FaLcorN Tu już nawet nie kolor szary chodzi, a o zamieszanie człowiecze. Słucham czasem tych historii, czasem ktoś mi coś z życia opowie, jakieś dykteryjki, czytam trochę niniejsze forum etc. i taki każdy człowiek no to mega skomplikowana jest jednostka, wiesz fazy życia, okresy, różne sytuacje, mnóstwo paradoksów, pełno zaprzeczeń,  raz dobro innym razem zło, miłość naplątana z nienawiścią, coś i nic ciągle, mnóstwo nieoczywistości, że właściwie do nas - jak tylko troszkę drapniesz, wiesz gdzieś wejdziesz głębiej, zadasz jakieś mniej pobieżne pytania - to zaraz się okazuje, że do chyba wszystkich szufladki po prostu nie pasują :)) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...