Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Łukasz Jasiński W wierszu ,,podejrzany" nie rzucam żadnych oskarżeń, musisz czujniej interpretować rzeczywistość i wiersze które czytasz, bo widzę że skupiasz się  na własnym drzewie genealogicznym... zbudowałeś się na swoim nieszczęściu i stosie łatwo palnych poglądów... o nabijaniu licznika nie wspomnę...

• 2 lata później...
Opublikowano

@Somalija

Jestem już zmęczony wojną. Jej blask to tylko złudzenie. Jedynie ci, którzy nigdy nie wystrzelili kuli i nie słyszeli jęków rannych, wołają o krew, zemstę i zniszczenie. Wojna to piekło.

William Sherman

Takich putinów jest więcej (Izrael, USA ...)

Pozdrawiam. 

Opublikowano

@MIROSŁAW C. Dzień dobry, ostatnio obserwuję ludzi w pracy. Bardzo dużo osób ma rozwiniętą ciemną stronę. Do około 9 rano jest w miarę spokojnie a później się zaczynają bitwy o spinacze biurowe... o byle co... Bardzo jest trudno trochę pomyśleć, niestety trzeba walić na ostro, na ślepo...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Rafael Marius

Car Aleksander I był bardzo przychylny Polsce (to dzięki niemu powstała Autonomia Królestwa Polskiego po Epopei Napoleońskiej) i proszę pamiętać o tym: carska Rosja była europejskim krajem i nie było widać żaden różnicy na tle kulturalnym z resztą Europy i dopiero po ofensywnie komunizmu (stwórcą komunizmu jest niemiecki żyd - zrobił on syntezę talmudu jerozolimskiego z pismem świętym nowego testamentu i tak powstała nowa religia) - tak więc Słowiańska Rosja jest ofiarą obcej kultury.

Opublikowano

@Łukasz Wiesław Jasiński Tak, tu ma Pan rację. Car Aleksander I był wyróżniającym się władcą, jako król Polski pozwolił na autonomię Królestwa Polskiego. W pokonaniu Napoleona pomogła mu trochę pogoda, ale nie można mu odmówić europejskości. Lenin był od niego dużo bardziej inteligentny i miał twardszy charakter, przez co zawiązał supeł na narodzie... ponieważ swoją mądrość wykorzystał do złych rzeczy...

Opublikowano

@Somalija

A nie na odwrót? Po co cesarz Napoleon Bonaparte ruszył na Moskwę, chociaż: stolicą Rosji był Petersburg i to zimą! I to samo dotyczy Powstania Styczniowego - wybuchło zimą!

Jeśli chodzi o Włodzimierza Lenina: nie był on czystej krwi Słowianinem - był ideologicznym marksistą i dla przypomnienia: przeciwko powstaniu Autonomicznego Królestwa Polskiego były Austro-Węgry, Prusy, Francja i Wielka Brytania.

A pierwszą rewolucją na świecie była Reakcja Pogańska - była wymierzona przeciwko wyzyskowi watykańskiemu, de facto: monoteistycznej sekcie - chrześcijaństwu, proszę pamiętać: chrześcijaństwo pochodzi od judaizmu.

Opublikowano

@Somalija

Jedyny Naród na świecie, który zdobył dwa razy Moskwę - to Polacy, raz: za hetmana Stanisława Żółkiewskiego i księcia generała Józefa Poniatowskiego, a cesarz Napoleon Bonaparte nie poszedłby bez Polaków na Moskwę.

Jeśli chodzi o Bitwę nad rzeką Tollense, to: według mnie bitwa Germanów - Słowianie jako lud osadniczo-wojowniczy - walczyli toporami, nie maczugami.

Opublikowano (edytowane)

@Somalija

A ja nie mam żadnych zobowiązań, a muszę posprzątać kuchnię i łazienkę i wziąć kąpiel i golenie i zrobić opłaty za media - przez około pięć dni nie było u mnie ciepłej wody i mam dużo roboty - do poniedziałku zdążę, zresztą: nie dam rady zrobić wszystko naraz - muszę przecież jeść i odpoczywać.

Edytowane przez Łukasz Wiesław Jasiński (wyświetl historię edycji)