Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Kamil Olszówka  piękny, wzruszający bardzo. Miłość zwycięża śmierć. Dziękuję
    • @Wiesław J.K.  tak, jak najbardziej tak. Wiele wierzeń , świąt katolickich( chrześcijańskich bierze się z wierzeń ludowych.   Zło, wojny były i są. Bo to ludzie je wywołują( i to ci najwięksi, bo wojna to dobry biznes) I cierpią niewinni, a tych wielkich to nie dotyczy.  Żaden Bóg- w każdej religii nie nawołuje do wojny- to ludzie, polityka najczęściej. Wojny w imieniu Boga i z Jego imieniem na ustach- to polityka. Nawet w równie wielkiej religii jak nasza jest dużo podobieństw( oczywiście przy fundamentalnych różnicach), u nas Mahomet jest prorokiem tak jak u nich Jezus. Tak samo jak u nas zabójstwo jest ciężkim grzechem- ale ludzie racjonalizują, usprawiedliwiają to, mówiąc np, ze pójdzie do raju. W imię czego np kobieta( mama) wysadza się( z pasem ładunków wybuchowych przytroczonych  do pasa)- to jest polityka- elementy psychologii. Dzięki     @Wiesław J.K.  piękny i mądry cytat. dziękuję   Pokój zostawiam wam, pokój mój daję wam. Nie tak jak daje świat, Ja wam daję. (J 14,27). Bóg jest dobry- tak, i Jego pokój nie jest związany z żadną polityką, systemem politycznym, ani działaniami wojennymi agresorów. Pokój Boga który udziela dotyczy wnętrza człowieka- serca.     @Marcin Tarnowski, @huzarc  dziękuję
    • @violetta tak, tak być powinno @Robert Witold Gorzkowski  dzięki, staram się taka być. I nie wiem, może to zbyt dobrze nie jest  
    • @Migrena „bez” wyśmienity smakowałem się w słowach u ciebie nie razi a potęguje. Twoją poezja jest: ”jak ocean, co nie szuka brzegu, jak sen, który śni sam siebie,”   jak wszechświat nieskończona i jak miłość wieczna. Amen
    • @huzarc Migrena mnie wyprzedził. W trzech strofach skondensowany upadek imperium. Klasa mistrzowska. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...