Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przefiltrowane

złudzenia marzenia nadzieje

nie ma najmniejszej szansy bo nie ma

powtarzam

nie ma najmniejszej szansy

powiedzieć coś absolutnie

a nie po polsku:

lato upał z kryształu i miodu

spotykam się z ukrainką cudowną

cudowne ciało i młodość

z kryształu i miodu

po seksie palimy lucky striki czerwone

na balkonie

wieżowce i pałac kultury

oaza pośrodku mej nędznej duszy: z nią

i czarnym chevroletem

ukazałby się mój prestiż

wzdycham przez sekundę czuję

szczęście

rozmawiamy po rosyjsku

i czasem nawet

patrzymy sobie w oczy

nasze noce nie zostaną gwiazdą rock & rolla

i nikt tego nie przeczyta w historii powszechnej:

jak ona kombinuje żeby

złapać bogatszego faceta

jak ja kombinuję – łapiąc ją za jędrny tyłek – żeby

kupić czarnego chevroleta

25.06.2023, Warszawa

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @andreas Dziękuję, Andreasie. Pozdrawiam  @Alicja_Wysocka Koty to mega fajny temat. Mam jeden rozmruczany egzemplarz w domu

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Witaj - miło mi że się spodobało  - dzięki za fajny komentarz -                                                                                                             Pzdr. Witaj - ano musi  - brzmi poetycko - dzięki że zajrzałeś -                                                                                                       Pzdr.                                                                                            @Rafael Marius - @sisy89 - dziękuje - 
    • Jako facet mam pewno bardziej konkretną percepcję i tę podmokłość, aluwialność widzę np. w lesie namorzynowym. Jeśli człowiek wraca do natury, to czemu już nie rozumie wilków? (ciekawość, nie czepliwość) Popatrzywszy na toposy literackie (choćby porzucone dzieci wychowane przez wilki), sądzę, że mogłoby być odwrotnie (odnalezienie na powrót dzikości w sobie).  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Na tym polega zresztą poezja. Do wytłumaczenia jak najbardziej za pomocą narzędzi semiologicznych tylko nie chcę się już nadmiernie wymądrzać. Ale to rzadko uświadomiona i wykorzystywana umiejętność, którą widać w Twoim pisaniu.  
    • ładnie, ale co na to Liga Ochrony  Przyrody wolę nie myśleć:))))   tę strzałę w sercu w korze wyrytą choć ja w jej sercu zawsze tkwić wolę na końcu świata wszyscy ją słyszą kiedy oznajmia grande amore   na nic złudzenia że będziesz dębem ale duchowym jej opiekunem w jej ziemskim życiu pomagał będziesz grande amore najlepiej umie :))))
    • @Alicja_Wysocka Możesz nie wierzyć, jeszcze lepiej, ale lubię bardzo :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...