Kadath Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Zdecydował się i wyszedł jej naprzeciw Jak to w lutym, mróz przeszywał go do kości Powiedziałbym, że czuje się niebiesko Jednak kiedy się z nią spotka, wszystko się zmieni W południe dotarł do wyznaczonego miejsca W jego dłoni zagościł odpalony papieros Szare myśli jak włóczka kłębią mu się w głowie Pragnie wpaść w czułe objęcia swej ukochanej Chociaż czas mija, nie traci nadziei Wie, że kiedyś nadejdzie, w końcu się zjawi I choć odmarzają mu dłonie i stopy, da radę Słońce zaszło za horyzont, nastał wieczór Nagle w świetle ulicznych latarni ujrzał Białą Damę Tańczyła zgrabnie ze spadającymi śnieżynkami Choć każdy krok rozrywał zamarznięte ścięgna Znalazł się przy niej, wpadł w jej objęcia Delikatnie ułożyła go na białym puchu Wyszeptała słowa które zawsze chciał usłyszeć Ucałowała w zaczerwieniony policzek Gdy już zasnął, odeszła 2
Rafael Marius Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2023 @Kadath To pewnie będzie o bezdomnym, który zamarzł.
Kadath Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2023 @Rafael Marius zgadza się 1
Rafael Marius Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to cieszę się, że trafiłem z interpretacją. Ładnie napisane, wzruszająco, jak dla mnie. Znam wielu bezdomnych. To i temat mi nie obojętny.
Rekomendowane odpowiedzi