Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój sen- pierwsze widzenie : Postawiono moje popiersie, obok pomnika Mickiewicza, jest ozdobione kwiatami i świecą świece…

Drugie widzenie : Stoi złota tabliczka, zawierająca nazwę programu piszącego poezję oraz wymienione są „imiona” programistów. Pod wyrytym napisem jest posadzka granitowa…

Przekonanie- będę ostatnim wielkim poetą, opierającym się programom literackim.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Łukasz Jasiński owszem, ja was biorę z przymrużeniem oka:)
    • Zachód słońca na wybarwionym niebie, którego promienie padają na usypiające kwiaty.    Otoczona czerwienią woda, z trudem zieleń roślin pokonuje padający deszcz czerwonego światła.   Poczuj swąd cuchnących  pieniędzy tak mocno rozgrzanych które tylko krok dzieli od zapłonu.   Zbliżający się na kolanach  tłum nie przeraża smród każdy chce mieć kilka jedni przytłaczają drugich.    Zalęgnione w głowie zombie  za każdym razem powraca., Kilkakrotnie umierając tyleż razy się rodzi.   Wrzące wody oceanów  wybuchają jeden po drugim. Największy został  na koniec chyba że wyparuje z niego woda.   Zachodzące słońce chyli się coraz niżej. Jego promienie przenikają  wodę aż do głębin.   Zachodzące słońce znika za horyzontem  nastaje cisza słychać  tylko cichy śpiew żab.   Po zachodzie ponownie wzejdzie słońce. Nic nie zwiastuje burzy, nadchodzi dzień i pogodne myśli. 
    • @Robert Witold Gorzkowski   Jak najbardziej: mój tomik wierszy może pan zamówić w Archiwum Akt Nowych, publikowałem jeszcze w licealnym pisemku "Uważam, że", bibliotekarskim "Sowa Mokotowa" i tygodniku "Tylko Polska" - może pan poszukać w Bibliotece Narodowej i tam pan znajdzie, otrzymałem podziękowania od dyrektora Muzeum Powstania Warszawskiego za wiersz pod tytułem "Czterysta Czterdzieści Cztery", natomiast: mój wiersz pod tytułem "Nekama" jakaś osoba poprosiła mnie o wykorzystanie tego wiersza w jakiejś pracy na Uniwersytecie Warszawskim - "Tłumaczenie języka poetyckiego na język migowy" - pozwoliłem, co jeszcze? Udzielanie pierwszej pomocy, raz uratowałem brata jak się topił w jeziorze na wsi Nowe Miasto, jakaś pani na Dworcu Centralnym upadła na schody i nikt nie udzielił jej pomocy, prócz: mnie - sprawdziłem puls - oddychała, jej torebkę ostrożnie położyłem pod głowę (skręcenie karku lub wstrząs mózgu), dopiero ochrona zadzwoniła po pogotowie, wziąłem mamę pod dach w zimie, kiedy pokłóciła się z narzeczonym (jest wdową) i nie miała gdzie iść, na wylot wiem jak funkcjonuje system Opieki Pomocy Społecznej, także: schroniska, noclegownie, monary i jadłodajnie, znam świat osób niepełnosprawnych - głuchych, a pan?   Łukasz Jasiński 
    • @wierszyki @wierszyki Życie to walka, nawet z sobą.    Pozdrawiam serdecznie  Miłego dnia 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ach nie, nieśmiałość jest (jak dla mnie) wprost urzekająca, jak maleńki kociak, któremu mówię - chodź tutaj, kiedyś będziesz duży, już nie będziesz mnie potrzebował, ale teraz jesteś taki milusi, ja ciebie chcę. Zaś pewność siebie często odbieram jak arogancję, wyższość czy butę, włącza się we mnie rezerwa i dystans.  Nieśmiały ma z górki, Marku. Pozdrawiam serdecznie :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...