Brevkbevt Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2022 Znajdą nic kiedy przyjdą mi Cię zabrać Grubą nić smętków zyskałem z nienacka Ku szerokich wód marzyłem Cię porwać Lecz teraz bez statku czeka mnie tułaczka W Wertera istnienia ból dałem się nabrać Założyłem okulary femme fatale, mataczka Taka kolej losu połąkana w kaftan trakcja Sceptyczny od ciosów, słowa badam osób Wniosków krocie nosze nie ma kar od losu Spokój 3
kwintesencja Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przyznam, że nie znam słowa "połąkana", to neologizm czy literówka?
Brevkbevt Opublikowano 6 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2022 @kwintesencja Pałąk to synonim krzywizy, tak mi się przynajmniej wydaje. Nie mniej i tak jest błąd, jeśli istnieje to słowo to powinno być odmienione inaczej- pałąkana. Dzięki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
sephi Opublikowano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2022 (edytowane) Pierwsze przeczytanie. Słowo po słowie. Spokój. Drugie przeczytanie, każdy wers zwieńczony: swobodnym, bezpiecznym słowem - spokój... Trzecie przeczytanie, końcówki wersów wieńczone warknięciem, komendą - spokój! Podoba mi się, każda droga. Zadrżało. Edytowane 7 Grudnia 2022 przez sephi (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi