Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Stary_Kredens Opublikowano 24 Listopada 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 Nigdy nie uczono mnie artyzmu Nut brzmień strun i klawiszy Barw pędzla ani dłuta Nie nazywano artystyczną duszą Więc sama muszę wydrzeć słowom tchnienie Każdej myśli znaczenie Bo to jedyne dostępne mi tworzywo Na inne już za późno Ale jakoś mi żal Chciałoby się brzdąkać na gitarze przy ognisku albo w klawisze uderzać z lekkością i precyzją Siedzieć na zydelku w pięknej sukience A potem słuchać jak z entuzjazmem klaszczą w ręce Tymczasem nic takiego mi się nie przytrafiło Wiem Talentu też raczej nie było To już natura o to zadbała Taka zwyczajność marność i chała No i do kogo z tymi żalami? Przecież możesz żonglować słowami mogę mogę mogę ,,Daj mi nogę daj mi nogę Ja ci nogi dać nie mogę,, 11
kwintesencja Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mam za sobą epizod (bagatela dwunastoletni) chodzenia do szkoły muzycznej i grania, nie wiem jak było w przypadku Autorki, ale w moim przypadku zabrakło zapału i oddania sprawie, "siedzenie na zydelku" i występy przed publicznością, to tylko wierzchołek góry lodowej, po czasie, aby dać upust mojej potrzebie twórczej wybrałam w pisanie i nie żałuje ;)
Stary_Kredens Opublikowano 24 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 @kwintesencja zawsze możesz sobie pograć nawet tak dla siebie dla relaksu. Ja uczyłam się na akordeonie, ale zupełnie bez sukcesu , bo moim zdaniem zbyt późno i nie mam talentu do nut. Trudno , może w innym życiu Pozdrawiam, Kredens 1
kwintesencja Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 @Stary_Kredens To prawda, może kiedyś trochę wrócę do muzykowania, kto wie? Lubię akordeon, można na nim wymiatać ;) no cóż, wielka to niesprawiedliwość losu, że najlepiej zaczynać się uczyć gry na instrumencie w tak młodym wieku, jak 7-8 lat, wtedy jeszcze przecież tak wiele zależy od tego, czy w ogóle ktoś dziecko zachęci i wesprze... Serdecznie pozdrawiam! 1
GrumpyElf Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 @Stary_Kredens No właśnie, do kogo z tymi żalami? Dołączę się! A tak na bardziej poważnie; jeżeli jest miłość do muzyki, to naprawdę nigdy nie jest za późno na naukę i ... zydelek ;) Moja teściowa pozazdrościła swojej wnuczce i podjęła naukę gry na pianinie. Ile się nauczy, tyle jej.
bajaga1 Opublikowano 25 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Najpiękniejsze utwory powstają z potrzeby serca i nie ważna jest dziedzina sztuki. Wiersz, muzyka czy architektura krajobrazu . Pozdrawiam 1
Stary_Kredens Opublikowano 25 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2022 @GrumpyElf ja także pozazdrościłam , ale niestety uważam , ze to było za późno, no może Twoja teściowa jest bardziej lotna, powodzenia i pozdrawiam Kredens @aff trzeba , a nawet powinno się mieć do wszystkiego zdrowy dystans, a szczególnie do siebie i swoich możliwości, to by człowiekowi zaoszczędziło sporo niepotrzebnych ( jakby istniały potrzebne) frustracji, ale czasem to tak żal jakiś szans i możliwości , które może byłyby w innych okolicznościach? skoro były tęsknoty pozdrawiam Kredens @Dag tak , taniec jest piękny , ale też wymaga pewnego rodzaju wyzwolenia z więzów nieśmiałości i niepewności ciała, no i dobrego partnera, chętnego i wyrozumiałego , który poprowadzi. Mozna też tąńczyć w grupie i samemu jak nikt nie widzi w zaciszu domu. Kiedyś tańczyłyśmy z córką, jak była mała, do żydowskiej muzyki wywijając szyfonowymi chustkami. To było fascynujące. Miłe wspomnienia. Pozdrawiam Kredens P. S. Chyba jesteś z Torunia? Czy może bywasz czasami na wspólnym śpiewaniu w tzw. Wejsciówce koło teatru ?
A-typowa-b Opublikowano 25 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2022 @Stary_Kredens jak zwykle ciekawie u Ciebie. Przyjemnie się czyta. Pozdrawiam serdecznie.
Rekomendowane odpowiedzi