Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kwiatuszek Opublikowano 21 Listopada 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 Cisza usiadła ukradkiem. Powiedzieć nic nie zechciała, może się trochę mnie bała. W kącie pokoju przypadkiem... Patrzyła na mnie zdziwiona. Z workiem pełnym myśli różnych, poskręcanych i podłużnych. Trochę jakby przestraszona. Podeszłam cicho do ciszy. Oswoiłam ją sernikiem, kawy waniliowej łykiem. Nikt nas raczej nie usłyszy. Polubiła moje ciasto. Siedziałyśmy dobrą chwilę, później wzięły ją motyle. Strach w niej wzbudza wielkie miasto. Na swych skrzydłach - bezszelestnie... Nie rozpaczam - wróci jeszcze... 14
andrew Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 @Kwiatuszek Milutki wierszyk wiedziałem, że lubi kawę, ale sernik, tak rano, chyba nie jest łakomczuchem, tak ją lubię... Pozdrawiam + Miłego dnia 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 (edytowane) myśli różne poskręcane i podłużne - to jest bomba i jeszcze te stukające wręcz rymu gramatyczne, żeby nie powiedzieć częstochowskie. Uwielbiam takie teksty:) powróciła siadła w kącie uroniła łezkę z oka przecież jeszcze jest listopad więc przedłużę tekstu wątek jak zmyśliła tak zrobiła dobre rymy po serniku częstochowskich jest bez liku wiem że zawsze będę miła proszę kawę jaką lubię waniliową oraz sernik co że piernik ma być sernik więc powtórzę głośno mówię otrzymawszy kawę sernik w mig skrobnęła kilka strofek resztę skreśli może potem jak napiszą że tekst przedni :) Edytowane 21 Listopada 2022 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 4
Kwiatuszek Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 @andrew Dziękuję za miły komentarz:-) Miłego dnia:-) @Jacek_Suchowicz Z pewnością tak będzie;-) Piękny ciąg dalszy...Pozdrawiam i dziękuję:-) @Tectosmith @anima_corpus @Cor-et-animaBardzo dziękuję za serduszka:-)))
Kwiatuszek Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 @DagDziękuję bardzo za przeczytanie i polubienie:-)
Rafael Marius Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 @Kwiatuszek Ładnie napisane. U mnie też bywa. Do zobaczenia z ciszą 1
Kwiatuszek Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 @Rafael Marius Dziękuję. To zjemy razem sernik;-))) @sowaa @Harry Dziękuję i pozdrawiam! @Ana Dziękuję:-) 1
Kwiatuszek Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 Każdy z nas chyba lubi;-) @Ana Każdy z nas chyba lubi:-)
Kwiatuszek Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2022 @NatuskaaDziękuję za serduszko, miłej nocy!:-) 1
Rolek Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2022 @Kwiatuszek Czasem cisza jest przekleństwem Częściej zaś błogosławieństwem Ładny wiersz Kwiatuszku. 1
Kwiatuszek Opublikowano 22 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2022 @Rolek Święta prawda, Rolku;-) Dziękuję i miłego dnia:-)
Kwiatuszek Opublikowano 22 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2022 @maciekDziękuję:-)
Kwiatuszek Opublikowano 23 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 @goździkDziękuję serdecznie:-) 1
helenoir Opublikowano 23 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 @Kwiatuszek warto oswajać ciszę, jeszcze bardziej się z nią i do niej a myślę, że kawa i sernik to idealni kompani ;D jednak w trzeciej strofie coś mi nie wybrzmiewa i ciężko mi powiedzieć czy to przejście z drugiej do trzeciej strofy czy dwa środkowe rymy (b) jakoś nie brzmią mi do a tak ogólnie bardzo ładny i z dobrym przekazem, dobrego wieczorku! 1
Kwiatuszek Opublikowano 24 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 @helenormeller Przeanalizowałam sugestię, tylko nie mam pomysłu by brzmiało lepiej:-) Jakaś koncepcja? Dziękuję za serduszko:-)
Kwiatuszek Opublikowano 4 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2022 @_Mari_anna_Dziękuję! Pozdrawiam:-)
Rekomendowane odpowiedzi