Ten utwór został doceniony przez użytkowników. kwintesencja Opublikowano 11 Listopada 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 (edytowane) O napotkane w martwym punkcie Wykolejenie światłocienia Zahaczam okiem i maluję Na obraz swego podobieństwa Upstrzone nieco jak lastryko I nadszarpnięte w paru miejscach Rozdarte nadto jak do krzyku Sparciałe płótno, w tych wymięciach Stworzonych po to by się kurzyć Zamknięte w starej obwolucie Wręcz irytuje Czasem wzruszy Edytowane 18 Marca 2023 przez kwintesencja (wyświetl historię edycji) 9
Tectosmith Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 Wcale nie irytuje. Bardzo ładnie. 1
Czarek Płatak Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 Jestem fanem tych niedokładnych rymów. Tylko jakby ktoś odgryzł dwa ostatnie wersy.. 2
kwintesencja Opublikowano 11 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 @Tectosmith Pięknie dziękuję :) chociaż temat przemijania, to temat niewygodny, pozdrawiam! @Czarek Płatak dziękuję Ci :) i dzięki za tę uwagę, wzięłam i poszatkowałam na dwoje wers ostatni, myślę, że mniej by zgrzytnęło, gdybym zachowała konsekwentny układ rymów... W każdym razie ten tekst już swoje odleżał i możliwe, że dokonam jeszcze jakiejś edycji, Pozdrawiam:)
Tectosmith Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz, to tak jak to lastryko. Jeśli o nie nie dbasz to w końcu skruszeje, ale odrobina impregnatu potrafi sprawić cuda (nie będę sie chwalił jak dbać o taką powierzchnię bo nie wiem). Nie lubię przemijania, boli mnie i to bardzo ale to niestety nieodłączna część naszego życia. Bez tego przemijania nie byłoby refleksji, nie byłoby przemyśleń. No dobra, nienawidzę przemijania :-( 1
kwintesencja Opublikowano 11 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 @Tectosmith ach, no właśnie, jak tu tego dziadostwa (jakkolwiek to słowo niefortunnie brzmi w kontekście przemijania) nie nienawidzić!
Rafael Marius Opublikowano 11 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 @kwintesencja To co było już minęło. A to co będzie jeszcze nie nadeszło. Życie jest tylko w martwym punkcie, zatrzymanym w teraźniejszości. 1
kwintesencja Opublikowano 11 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 @Rafael Marius gorzka to refleksja, trudno się z nią nie zgodzić :( pozdrawiam! 1
kwintesencja Opublikowano 11 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2022 @Leszczym@iwonaroma dziękuję pięknie za polubienia, pozdrawiam :) 2
ais Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 Przemijanie Prze mi Janie Prze mi - ja Nie! Człowiek jest nietrwały. Lecz jego dziedzictwo jest wieczne. :) Pozdrawiam! 1
kwintesencja Opublikowano 12 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to prawda, ta myśl może nieść pocieszenie, pozdrawiam :) @GrumpyElfdziękuję za serduszko i pozdrawiam!
kwintesencja Opublikowano 12 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 @goździk Dziękuję Ci, taki sposób ukształtowania końcówki tekstu miał wywołać mniej więcej taki efekt (chociaż było to bardziej chaotyczne, niż przemyślane posunięcie), każdy z nas może dopowiedzieć tam swój własny wers, pozdrawiam serdecznie :) 1
Rekomendowane odpowiedzi