Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Waldemar_Talar_Talar Też napisałem o kole czasu. Może jutro wrzucę na forum. Pora odpowiednia.
    • @Rafael Marius To prawda, że świat i społeczeństwa są tak skonstruowane, że każdy człowiek może być zastąpiony w sensie funkcjonalnym – w pracy, w obowiązkach, w projektach. Jednak w wymiarze emocjonalnym i relacyjnym każdy z nas jest wyjątkowy. Nasze doświadczenia, uczucia, relacje z innymi i sposób, w jaki wpływamy na świat, są niepowtarzalne. Można więc powiedzieć, że choć nikt nie jest niezastąpiony w kontekście roli, to każdy jest niezastąpiony w kontekście swojej indywidualnej obecności i tego, co wnosi do życia innych ludzi. Co o tym myślisz? @Łukasz Jasiński Cieszę się, że wiersz wywarł na Tobie większe wrażenie. Czasami to właśnie emocjonalny ładunek sprawia, że słowa nabierają głębszego sensu i zostają w naszej pamięci na dłużej. Piękno literatury często tkwi w jej zdolności dotykania naszych uczuć, a nie tylko przekazywania faktów. Co Cię najbardziej poruszyło w tym wierszu? @Marek.zak1 Smutek często ma głębsze korzenie niż tylko to, co widzimy na powierzchni. Może wynikać z utraty, tęsknoty, rozczarowań, a także z samotności czy poczucia braku sensu. Czasami jest to skumulowane w nas przez lata doświadczeń, trudne decyzje lub niewypowiedziane emocje. Niezależnie od tego, co jest tego źródłem, smutek ma zdolność kształtowania naszej wrażliwości, a nawet może stać się początkiem refleksji nad tym, co w życiu naprawdę ważne. A może to po prostu potrzeba, by na chwilę zatrzymać się i spojrzeć w głąb siebie? Pozdrawiam serdecznie!
    • @Angelika2929 Nie ma ludzi niezastąpionych.
    • @violetta   Są dwa systemy obiegu pieniężnego: publiczny i prywatny - publiczny nie jest zagrożony, gdyby coś - to Sejm Rzeczypospolitej Polskiej może przeprowadzić denominację złotówki - zgodnie z Ustawą Zasadniczą - Konstytucją Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, wracając do sedna sprawy: teraz turyści - wychodząc z Dworca Centralnego - mają płachtę reklamową i zaniedbany Park Bezdomnych, dlatego też: płachtę bym usunął, natomiast: w miejsce parkingu - Centralna Fontanna i uporządkowałbym Park Bezdomnych, a niedaleko pomnik Emilii Plater - żołnierki, kuszące, nieprawdaż? I z doświadczenia wiem, iż to kobiety są odważniejsze od mężczyzn - nie boją się samodzielnych podróży...   Łukasz Jasiński 
    • @Łukasz Jasiński zasłużył Pan na komplement .. Ma Pan bardzo "serio" inteligenty umysł

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Z tej Pani może "zejdźmy" Mam pytanie (może Pan je w nicości roztrzaskać)  Co Pan widzi przed sobą, jaka rozciąga się... Dal?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...