Koziorowska Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2022 zmienił mnie czas zmienił mnie ból to co nazywam samotnością jest najlepszym wyborem pośród snów krew znów wrze w porcelanowych żyłach serce uderza do głowy popatrz zobacz mój strach jego piętno na twojej cienkiej skórze zrozum jak wiele łez potrzeba aby wskrzesić pustkowie duszy aby powrócić do samego końca mój strach przypieczętowany krzykiem zawieruszył się pod powiekami odkąd zrozumiałam jak wiele marzeń potrzeba aby uratować życie pojawiłam się w twoim najgorszym koszmarze obrałam ze skóry cytrynę słońca zbyt wiele czasu minęło aby utracić ostatnią czerstwą kroplę krwi aby nadać imię jeszcze jednej nocy gwiazda do bólu bezimienna jątrzy się niby rana zadana twoim językiem 7
goździk Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2022 @Koziorowska Trudny utwór pod względem emocjonalnym. Jakby dużo złego się wydarzyło, nagromadziło, dużo czasu upłynęło, sprawy się nie rozwiązały - wciąż żyją w człowieku. A ta 'czerstwa kropla krwi' świadczy o tym, że dusza człowieka częściowo uschła. Ach, i słońce - cytryna obrana ze skóry! Na to bym chyba nie wpadła :D
Gość Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2022 @Koziorowska Bardzo dużo emocji.. Na plus! Jesteś typową humanistką. (ja - nie) Nie ośmielę się komentować, ale dla mnie - jako odbiorcy o artystycznym "niewiadomomco" - za dużo słów. Masz Katarzyno potencjał! Czekam na Twoje kolejne wiersze...
Dared Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2022 @Koziorowska A gdybyś to co dajesz odczuć skondensowała?
Rekomendowane odpowiedzi