Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zastanawiam się, jak los by zagrał,  gdybym była sobą  w innym wczoraj Inne mury z innych ludzi - palone sieną dookoła Zastanawiam się,  czy aby na pewno to ludzie wypełniają ulice,  czy te automaty coś czują  i czy potrafią krzyczeć   - Czekaj, niech kupię ziemniaki. Świat i ościenne planety zawsze będą: złe, dobre,  takie czy owakie A wiesz, że codziennie umierasz?!  Obierasz kurs na bulwar zapomnienia?  A może skracasz dystans?  Może zbyt długo czekałeś ... ?  Spokojnie.  I tak jesteś oryginałem: nikt nie wydepta dróg,  których ty nie wydeptałeś: myślą, mową uczynkiem i niebieskim ciałem ... 
    • Dla siebie, na wyłączność, lubię mieć tylko spokój i Boga. Trwa przy mnie nie narzucając się zbytnio. I też bywa nietowarzyski. Korowód kondycji ludzkiej (powykręcany we wszystkie strony) tańczący tuż pod roziskrzonym parapetem miasta. Są szachy - karnawału brak. Nie w porę, ale przychodzi opamiętanie: ziarenka naszego czasu tutaj przesypują się już tylko na stronę plaży - wiecznego odpoczynku. Wietrznie tu! Wiecznie? Poddasze świata i spadzisty dach codzienności, w której co rusz psują się samochody, zalotnie kuszą okna wystaw, co kwadrans odbierane są paczki i porody ... Nasz żywot w kosmosie? To nawet nie kwadrans. Czyste intencje? Najlepiej jeszcze raz opłukać przed podaniem. Bezludna północ. Wypłakuje się do pustego baru. Przelewam siebie z pustego w próżne. Jutro i tak wspólnie będziemy wypatrywać nieba. Darmowy seans dla uciśnionych. Dziękuję za wszystkie zagadki Bogu i mamonie. - To może teraz zaśniesz ... ?    
    • Człowieku zastanów się: z czego wynikasz?       
    • @akowalczyk dzięki     
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Alicja_Wysocka :))) Miło, dzięki

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Kabarety wyższych lotów umożliwiają nam wysokie latanie ze śmiechu :) A tv generalnie potrzebuje naszego sita (oglądając tv warto mieć zawsze ze sobą choćby małe siteczko :)  przyda się na pewno)        
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...