Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Henryk_Jakowiec

pewien chłopina ze wsi Kotórz Mały
klacze chciał ujeżdżać dla własnej chwały
myślał że nadstawią  grzbiety
a te - w swej chuci, z podniety
na jego widok zady wypinały

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @andrew Bardzo smutny ten wiersz i bardzo do mnie dotarł. To jest ten moment w miłości, kiedy opada uniesienie, bo przecież nie można wciąż żyć na tzw. górnym C. Mija urok świeżości, odkrywania, delektowania się sobą. Pozostaje rutyna, codzienność - i jakże trudno sobie wtedy uświadomić, że to też jest miłość, że to jest to samo, tylko w innej odsłonie Peel tego wiersza czuje się nagle niepotrzebny, niewidzialny dla tej drugiej strony, z którą chciał budować jakąś jedność. Drobne chwile, które chciałby, aby nadal łączyły i które są dla niego ważne, nagle przestają mieć znaczenie w tej relacji. Pojawia się brak równowagi, między potrzebami i możliwościami wzajemnego ich zaspokojenia. I wtedy właśnie to dawne MY zaczyna być postrzegane, jako iluzja. Dojmująca tęsknota, kiedy wciąż coś dajesz, a jest to już tylko kolejny gadżet w zagraconym pokoju...  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Gosława :) Dziękuję       @Berenika97 :) Jesteś wnikliwą czytelniczką. Dzięki :)     @Rafael Marius @Kamil Olszówka Podziękowania     
    • tęsknię za NAMI  nierealnie    jesteś ty  jestem ja  jak inni    sen zniknął  system się zawiesił    my jesteśmy  ale NAS  nie ma    tęsknię za NAMI  nierealnie    smak bryzy morskiej  powiew wiatru  zapach plaży  jest jak dawnej    nieobecność nie smakuje  jak lody bakaliowe    12.2025 andrew   
    • @Amber Wzajemnie, oby dobrego i oby szczęśliwego i oby spełnionego roku 2026. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...