Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 15 165
każdy - świeży czerstwy
tak samo pięknie pachnie
polem złocistym łanem
słońcem makiem
każdy śliczniej niż kwiaty
w ogrodzie na łące
w sadzie w wazonie
więc nie narzekajmy że
czasem twardy przecież
chleb zawsze chlebem
pachnie - stół ozdabia
1
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez sisy89 · Opublikowano
Piękny! Czasem spotyka nas dużo przykrych rzeczy i trudno z optymizmem spojrzeć w przyszłość, ale w życiu są też te dobre chwile i momentu na które warto czekać, które rozjaśniają twarz w uśmiechu i łzy się osuszają... Jak ja potrzebowałam dziś takiego wiersza... Pozdrawiam serdecznie :) -
Przez Łukasz Jasiński · Opublikowano
@violetta Ściany - białe, pokój i kuchnia na czerwono, a łazienka - niebieska, tak więc: kolory nawiązują do tradycji Powstania Styczniowego - biel, czerwień i fiolet, jednocześnie: mam świeczki zapachowe - lubię taką atmosferę, dziewczyny - też i miękną wtedy - są napalone... Łukasz Jasiński @Domysły Monika A jakim oparciu pani to mówi? W oparciu o własne doświadczenia? Człowiek złamany psychicznie jest bezwartościowy - potrzebuje ciągłej opieki, a ona z kolei kosztuje i kto za to płaci? Używając porównania: człowiek złamany psychicznie to żywy trup - ciało funkcjonuje, a umysł i dusza? Tak przy okazji: jest pani miła - rozmawia pani ze mną, mimo, iż pani Agnieszka po raz kolejny próbowała mnie zniszczyć - rzuciła plotkę... - Uwaga! Pan Łukasz obraża dziewczyny! Łukasz Jasiński -
Przez Bożena De-Tre · Opublikowano
@Domysły Monika I to nas buduje .Najważniejsze są jednak emocje te szczere „ prawdą strojone”: nie ma ludzi bez wad . -
Przez Domysły Monika · Opublikowano
@Bożena De-Tre i człowiek już nie jest taki sam... Mocne przeżycie.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne