Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

ZARZĄDZAJ

_M_arianna_

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Czy to normalne, że wzrusza mnie ten sam epilog – zrzucanie bomb na Frauenkirche obok dwojga na moście w mocnym uchwycie dłoni. Pies, po trzykroć ukamieniowany zanim nauczył się jeździć koleją. Obyś zdechł - pisze Chat GPT do rzucającego cegłą, bez emocji. Dom, jego zarys w ciemnym kolorze na tle różowych chmur, słońce – wschód bardziej niż coraz smutniejszy horyzont. Samo niknięcie – deszcz za oknem, który ożywia rośliny przy twardych grzbietach książek i nie potrafi zmyć straty. Ilość odpowiedzi w skrzynce, lajków – stosowana do tego, ile mogę pomóc – więc nikt nie przepuści okazji. Wybieram znicz na drugą rocznicę, nie mogąc się zadowolić kamiennym napisem na grobie, ogniem w prymitywnej oprawie. Śnieg pod stopami, biały czerni nosek buta. Skrzypi.  
    • @Bożena De-Tre   Co to znaczy "podpinać" - to właśnie to!? Dajmy taki głupi przykład: oficjalna wersja według biurokratów - jestem "współuzależniony" od jakimś tam alkoholików, tymczasem: zaczynając od małej drabinki - każdy biurokrata jest współuzależniony od innego urzędnika wyższego szczebla i tak w koło, Macieju, oskarżacie mnie o coś - kim nie jestem, sami to robocie, dlaczego? Wie pani może, mam bardzo dobrą opinię wśród sąsiadów, Policji, Wojska i Służb Specjalnych, a dlaczego? Bo nie jestem kapusiem - donosicielem i karierowiczem, a teraz będę wódkę pił i słuchał pięknych - wojskowych - piosenek i vide versa!    Łukasz Jasiński 
    • @Domysły Monika Tak, racja, wyczucie we wczuwaniu się :)) O lawirowaniu też napisałem i to kilka tekstów i napisy graffiti bo i lawirować trzeba :) @Rafael Marius Świetnie !!!! @iwonaroma Też tak mniej więcej sądzę.  @Nata_Kruk No bo to trochę realnie tak jest... @Hiala Za dużo ostrożności - za mało wierszy lub teksty za kiepskie :) Tak z drugiej strony patrząc :) @Starzec Tak, zgoda, również pozdrawiam :)
    • @_M_arianna_ Wzajemnie w AD 2025 ;) Powodzeń setki życzę :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...