Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od nowa

wspinam się na góry zbyt dla mnie wysokie

widzę stąd

wewnętrzne fotografie

te które znam kawałek po kawałku

i takie które trzymam na dnie pudełka

patrzę na różne siebie

taką małą z czerwonymi jak marchew policzkami

i trochę większą, wreszcie całkiem już dużą

wszystkie moje wzloty

i upadki gdy mi słońce topiło skrzydła

wszystkie moje lęki

i momenty w których klepię się plecach

mówiąc sobie: masz prawo, jesteś tylko człowiekiem

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Jacek_Suchowicz więc rozmówiłeś się jak trzeba lecz gdzieś pod skórą zadra tkwi i boli nadal w bezdotyku nadaremnością przeszłych dni kiedy rozpędził się kalendarz a ty zwolniłeś swoje dni nie zdołasz cofnąć jak zegara tego co miało ci się śnić  
    • Dobry.   Pozdrawiam.
    • Czyżby ruszyło Cię sumienie? Postanowiłaś wyznać grzech. Zmieniłaś, to co jest niezmienne i śmiesz mnie pytać: chcesz, czy nie? Mina przewrotna, ognik w oczach, ni krzty pokory, żalu łut. To tragifarsa jakaś mroczna, możesz nie mówić - próżny trud. Twierdzisz, że to był migdał w oczach, zgubiony w trakcie ruchu rzęs. Lecz wzrok wykrzyczał: kocham, kocham i się zaplątał w czułą więź. Jeszcze policzki, całe w pąsach błyskiem skreśliła wilgoć warg. Proszę: nic nie mów. Lepiej zostaw. Tego, co było, nie zmień w żart. W gestach widziałem ciał pragnienie, bieg już zwolniły moje dni. Cóż pozostało - rozgrzeszenie. Chcesz, to pozostań - albo idź!
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

czy to może być opera mydlana??     a na organach grał Jack z Detroit  w paluszkach chyba miał tysiąc wolt rozedrgał Violę w ekstazie bo chociaż z niego był starzec miał dwie kulki i sztywny colt :)           @poezja.tanczy dzięki :)
    • @Waldemar_Talar_Talar cieszy mnie że przypadło do gustu. Pozdrawiam serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...