Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

srebrzysz szronem albo nocnym śniegiem moje powieki

i wtedy spotykam twoje spojrzenie z aksamitnym ciepłem

przeciągasz palcem po schnącej skórze rozgałęziając się

to znów schodząc raz w górę jarzębiną tulę się w ramiona

czy już są jemiołuszki?

Edytowane przez valeria (wyświetl historię edycji)
  • violetta zmienił(a) tytuł na Szeleszczący

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Tectosmith Twój komentarz bardzo mnie wzruszył. Rzadko spotyka się tak głębokie zrozumienie intencji autora. Dziękuję z całego serca i pozdrawiam!
    • @Berenika97 Piękny, łagodny wiersz o tych wszystkich niewypowiedzianych momentach, które dojrzewają w ciszy. Bardzo podoba mi się ta delikatność- czyta się to naprawdę dobrze.  Pozdrawiam serdecznie. 
    • @TectosmithBardzo dziękuję!  Dziękuję za podzielenie się swoimi przemyśleniami. Bardzo cenię, że podchodzisz do tego tematu z empatią i dostrzegasz różne perspektywy. Masz rację, że obojętność społeczna bywa bardziej bolesna niż same przepisy.  Pozdrawiam serdecznie.
    • @Christine   Twój komentarz mnie rozczula :)   ja jestem tutaj tylko uczniem na poetyckiej praktyce.   uczę się od prawdziwych poetek i poetów którzy tutaj piszą:)   ale za Twoje słowa dziekuję :)9   bądź tutaj szczęśliwa !   i w ogóle też oczywiście :)))))))           @Sekrett   nie pitol się wcale.   kicze wywal.   plastyki wywal.   co chcesz wywal.   interpunkcję zostaw.   i .......   albo zostań i ciesz się swoim dziełem.   Arrivederci.    
    • Niektóre metafory (np. "czarna krew powietrza") brzmią dla mnie strasznie kiczowato. Inne natomiast (np. myśli przedstawione jako wilki) rezonują z moją wrażliwością. Jeśli chodzi o sens, znowu mamy mix. Niektóre frazy brzmią sztucznie (np. wypruwać rany - rany raczej powstają na skutek wyprucia np. flaków). Inne są bardzo ładne - na przykład o tym, że miłość przestaje być uczuciem, a zaczyna być instynktem. Jest nad czym pracować, jest też z czego się cieszyć - tak mi się zdaje. Pozdrawiam!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...