Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A córeczka z tatusiem?
    • @Alicja_Wysocka Tak, ale to już na etapie praktyki. Wejścia w relację.  @Rafael Marius Ten świat naokoło za bardzo chce ciebie określonego i zdefiniowanego. I opowiedzianego. Jasne, że tak, nie próbuj niemożliwego... 
    • @Naram-sin O, dzięki za poprawkę (poprzestałam na Szymczaku, tym razem nie miałam "echa"). No tak – skojarzenie z trefnisiem może tłumaczyć "rozpinanie strojów", choć  nie wiem, czy intencja Autora była tak frywolna ("tworzenie iluzji" byłoby znakomite). @Dariusz Sokołowski@Sylwester_Lasota Przepraszam za błędną informację. Ale chyba wszyscy skorzystaliśmy na tych dywagacjach.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Łączę pozdrowienia.
    • @violetta   To niech pani zacznie popierać pana Grzegorza Brauna, który jest za wprowadzeniem monarchii - to nic innego jak krok wstecz i przerwanie ciągłości państwowej - Pierwszej Rzeczypospolitej Polskiej (monarchia dziedziczna, wolna elekcja i republika szlachecka), Księstwa Warszawskiego (autonomia francuska), Królestwa Polskiego (autonomia rosyjska), Drugiej Rzeczypospolitej Polskiej (prezydencja), Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej (autonomia rosyjska) i Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej (prezydencja), można byłoby zreformować system - wprowadzić dożywotnią prezydencję, a nawet: Republikę Narodową (ograniczoną demokracją) i Dyktaturę Wojskową (mieliśmy trzy dyktatury wojskowe - za naczelnika Tadeusza Kościuszki, marszałka Józefa Piłsudskiego i generała Wojciecha Jaruzelskiego), ostatecznie: można byłoby zbudować Czwartą Rzeczpospolitą Polskę, najlepiej: Polskę Rzeczpospolitą Narodową według mojej ustawy zasadniczej - Konstytucji Polskiej Rzeczypospolitej Narodowej - można ją tutaj znaleźć, wystarczy?   Łukasz Jasiński 
    • Płyniemy przez nieznane morza i oceany, wypływając z małych źródeł, które przeradzają się w rzeki. Płyń tym statkiem tak długo, jak tylko chcesz. Patrz na krajobraz, który cię otacza — a gdy spojrzysz w taflę wody i ujrzysz swoje odbicie, zobaczysz na twarzy spokój ducha.   Jeśli jednak masz wątpliwości — wskocz do wody i przesiądź się na inny statek.   Przecież potrafisz pływać. A jeśli jeszcze nie — nauczysz się. Potrzebujesz tylko odrobiny czasu w czyśćcu.   Strach nas przywiązuje jak kotwica do dna oceanu.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...