Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 Ula, temperatura, a ruta? Rep metalu. 2
_M_arianna_ Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 Ul; Ula ma męża, rażę - ma... ma lulu.
Nefretete Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2021 (edytowane) @Henryk_Jakowiec No! Szczerze powiedziawszy! Udany palindrom -zarówno treść . Pozdrawiam! P.s - pisałeś kiedyś mordnilapy? ( Uśmiech ) Edytowane 1 Grudnia 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 @Marianna_Katarzyna A ma żal? Plaża ma. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 @Nefretete Do tej pory nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje. Nie pisałem i nie będę pisał, bo to zbyt skomplikowane. Nie mam tyle czasu, żeby spędzać go przy główkowaniu. To co piszę dla mnie jest proste, łatwe i jest przerywnikiem pomiędzy innymi pasjami. Pozdrawiam ;))) HJ 1
Nefretete Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 (edytowane) W porządku! Tak jak piszesz! Mordnilapy są skomplikowane, ponieważ , od końca czyta się treść, nie jak palindrom. Tak jak sama nazwa Mordnilap, od końca przeczytasz palindrom. Nie chwaląc się, napisałem dwa! Bo nikt tego, do tej pory nie robił; dlatego podjąłem się ów zadania -:) Pozdrowienia! Edytowane 2 Grudnia 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 @Nefretete Życzę dalszych sukcesów. Pozdrawiam ;))) HJ 1
Nefretete Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 (edytowane) @Henryk_Jakowiec Odwzajemniam, tym samym. Pozdrawiam! Edytowane 2 Grudnia 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji)
Tomasz Żak Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nefretete A mógłbyś się pochwalić choć jednym mordnilapem? 1
Nefretete Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 (edytowane) @Tomasz Żak Proszę! Drugi! Druga strofa jest czytaniem od końca, pierwszych 3 - ech wersów.I tybet eter feNiksa połamał zimnoo dEmony smyraj gamy! - trup otyły potopżywo tym mina zleci -- miodOjad******************************************* ***on mi złamał opaski Nefretete byt ipo to pyły topur - ty mag! jarym synom Edodaj Odo im - i cel zanim my to wyż Jestem na etapie kończenia trzeciego, jaki wałkuję od paru miesięcy , w wolnym czasie Pozdrawiam! Edytowane 2 Grudnia 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 1
Tomasz Żak Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 @Nefretete Nieżyjący już niestety Tadeusz Morawski, szukał nazwy do pewnego typu palindromów i nie mógł znaleźć nazwy. Problem bezskutecznie próbowała rozwiązać poradnia językowa WPUJ. Tadeusz Morawski nazwał więc te palindromy wspakami. Czy dobrze rozumiem że to są właśnie mordnilapy? Poniżej link do opisanych przez niego palindromów. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Nefretete Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 @Tomasz Żak Znam tą stronę, jednak nie korzystałem z jej zasobów! Podobnie ma się sprawa, jaka przedstawia się pod linkiem: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Generalnie, rzecz biorąc - postawiłem na siebie. No i efekt, widzisz ty! Pozdrowienia! 1
Tomasz Żak Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 @Nefretete Sprawa mnie zaintrygowała, bo spytałeś czy@Henryk_Jakowiecpisze mordnilapy, a przecież jego powyższy 585 palindrom, da się przeciąć w połowie na dwa różne zdania, więc jest on właśnie mordnilapem :) Ula, temperatura, a ruta? Rep metalu. Ja podczas układania palindromów, też zauważyłem, że niektóre zdania czytając wspak, dają całkiem inne zdanie. Zacząłem drążyć temat i trafiłem na powyższą przytoczoną przeze mnie stronę Tadeusza Morawskiego. Dziś dowiedziałem się, że są to mordnilapy. Dzięki Ci za to! Również pozdrawiam. 1
Nefretete Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2021 (edytowane) @Tomasz Żak Powodzenia, zatem! Życzę sukcesów w spisywanych przez nasz umysł, Mordnilapy! Mnie się udało! To dlaczego? Tobie miałoby się nie udać! Od razu, mowię - głowa będzie boleć -:)) Pozdrowienia przesyłam Edytowane 2 Grudnia 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi