Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Palindrom - (...) - 580

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 Nie, dlaczego, piszesz bardzo sensownie. Naprawdę czytam Twoją poezję już. Czasem mega jest sensownie tych doświadczeń nie mieć po prostu, a jak mieć to dobre i pozytywne, to jest dużo sensowniejsze niż wejść w tarapaty, żałować, a potem może nawet i o tym jeszcze pisać :))) W ogóle natchnęłaś mnie do nowej piosenki, która będzie miała tytuł mechanizmy mezaliansowe :)) Więc sam sens. 
    • @Łukasz Jasiński a najlepszy księgowy:) prawnicy dobrze zarabiają. Był pan nad morzem, w Sopocie?:)
    • @LeszczymRozumiem Twój punkt widzenia. Nie mam jednak takich doświadczeń i dlatego nie potrafię nic sensownego napisać. 
    • @Annna2   I zapewniam panią: mam bardzo ogromną wiedzę - jestem byłym pracownikiem Archiwum Akt Nowych i miałem tam szkolenie z Obrony Cywilnej, dajmy teraz przykład liczb:   - przed Drugą Wojną Światową Polaków było około 36 000 000 i w tym: około - 1 000 000 Polaków pochodzenia żydowskiego i około 230 000 polskich obywateli wyznania mojżeszowego,   - po Drugiej Wojnie Światowej Polaków było około 24 000 000,   - w Niemieckim Obozie Koncentracyjnym Birkenau-Auschwitz - zostało zamordowanych metodą przemysłową - około 1 200 000 ludzi i w tym około 800 000 żydów,   - Polacy uratowali (w tym moi przodkowie) podczas Drugiej Wojny Światowej około 600 000 żydów z całej Europy, a zginęło - Polaków - około 5 400 000,   - natomiast: od Rewolucji Październikowej do do Rewolucji Solidarnościowej - zostało zamordowanych około 30 000 000 - SŁOWIAN!   I to są liczby szacunkowe: nigdy nie ustalimy dokładnej liczby HEKTABOMBY LUDOBÓJSTWA DWUDZIESTEGO WIEKU, natomiast: łatwo znaleźć źródło wyżej wymienionego ludobójstwa - to angielska Grupa Milnera (lud anglosaski) i Niemcy (lud anglosaski) - byli tylko narzędziem, dalej: swoje źródło dochodów Międzynarodowa Organizacja Syjonistów miała w angielskich bankach i z tego powodu było możliwe z angielskiej koloni (Palestyna) wydrapać kawałek ziemi dla nowego państwa po Drugiej Wojnie Światowej - Izraela i tymczasem: co teraz Izrael robi z Palestyną? Dla odmiany: twórcą ludobójczej ideologii komunistycznej jest niemiecki żyd - Karol Marks - zrobił on syntezę Talmudu z Nowym Testamentem, a Włodzimierz Lenin przehandlował ją na teren słowiańskiej Rosji (Cesarstwa Rosyjskiego) i wiadomo co było dalej... A największym rewizjonistą Holokaustu jest nie kto inni jak Anglik - David Irving.   Łukasz Jasiński 
    • @Berenika97 Ależ przecież wiadomo o co chodzi, serio, związki boleją na wiele różnych przejawów nierówności generalnie :) Nie bardzo wierzę w równość, bo to niemożliwe nawet przy różnych ludziach, a ludzie wręcz zawsze są różni, ale związki niszczą przejawy wielkiej, wyolbrzymionej, przesadnej, kilkupłaszczyznowej nierówności na kilku zresztą poziomach. Taka moja teoria ad hoc :)) Czasem z tego właśnie powodu związek nigdy nie powstanie, a czasem jest tym coraz bardziej podgryzany. To pewien innego rodzaju aspekt mezaliansu rozumianego nieco szerzej. Mezalians wydaje się być bardzo romantycznym czymś, ale generalnie nietrwałym na dłuższą metę. Tak to widzę :)) Również pozdrawiam. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...