Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Miłością skruszona

Rekomendowane odpowiedzi

Zawiej świeżością nim przeminę.

Nie zostanie nawet pustka.

Zabije bogobojna godzina.

Budzik do wieczności.

Moja wina, moja wina.

Wszystko poobrywam.

Skruszona w pyle czasu,

wpadnę w Twoje ramiona,

taka właśnie skruszona.

autor wiersza: a_b

Edytowane przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji)

• A-typowa-b zmienił(a) tytuł na Miłością skruszona

@A-typowa-b to życzę Ci fajnego DZISIAJ, gdzie znowu zaczyna się JUTRO. Umiar, owszem, ale nie przesadzajmy - rozsądek: tak + odrobina wyjścia ze schematu, szaleństwa. Mamy szukać radości i szczęścia, a nie pokutować. Trzeba łapać chwile, póki jest fala. Potem czekać na kolejną... :)

@Igor Osterberg aliceD bywa, teraz trochę się śmieję (choć to poważna sprawa), że ta odrobina zamienia się na 9 miesięcy, taką miałam pierwszą myśl. 

Co do szukania szczęścia i radości Igorze, czasem już nie ma na to sił, a czasem najzwyczajniej w świecie brak fal, lub zalewa Cię Tsunami i już inna fala nie jest tak ekscytująca, i przecież fale są różne, nigdy nie spotkasz takiej samej.  Muszę jednak przyznać, że Twój komentarz wywołał uśmiech na mojej twarzy, taki nie cyniczny, ale miękki i ciepły, dziękuję.

Edytowane przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji)

@A-typowa-b  uwierz mi, los jakoś mnie strasznie pokochał i stara się, aby moje życie nie było nudne - przez co zsyła na mnie wszystkie plagi, ale ja ciągle jestem :) te fale istnieją, wiem o tym. a że nie mamy sił... to oczywiste - jesteśmy ludźmi...

@Natalka16 wiesz, że jesteś kochana :). Bardzo tobie Natalko dziękuję.

Pozdrawiam Cię ja i moje literki a-b 

@Igor Osterberg aliceD przepraszam za porównanie nie obraź się, jestem kobietą. Tak to już jest, że jak masz proste włosy, to chcesz mieć kręcone, jak masz włosy kręcone, to chcesz mieć proste. Doprawdy, życie czasem daje popalić jednym więcej innym mniej, lub po prostu inaczej ( to w kontekście intensywnego życia w/s życia statecznego, spokojnego, prozaicznego ) i tak zgadzam, jesteśmy tylko ludźmi, staram się o tym pamiętać.