Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Waldemar_Talar_Talar 19 465
szczęście nie śpi
jest tu i tam czeka
uśmiecha do tych
którzy poń sięgają
nie kłamie zawsze
szczere prawdziwe
miłe i delikatne
mimo że czasem
bywa lekceważone
deptane butem
mało wiarygodne
niewiele kosztuje
wystarczy je tylko
zauważyć by się
spełniło
szczęście nie śpi
ono czuwa -
nas podgląda
potem wygrywa
1
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Achilles_Rasti · Opublikowano
@Jacek_Suchowicz chyba nie zrozumiałeś a autor niekoniecznie pisze o sobie :) pozdrawiam -
Przez APM · Opublikowano
@violetta Jaśmin też wspominam, był wielki krzak obok piwnicy, a teraz mam w ogrodzie i chucham na niego i dmcuham..., bez w dzbanku też pachniał, ale pelargonie były przez cały rok. Takie wielkie wyrosnięte. Staly tez na stoleczkach i na podłodze. Niektóre z nich leczyły. Fajnie ejst powspominać. Czuję tamte zapachy i atmosferę. -
Przez Aleksander Hoorn · Opublikowano
W tym wierszu motyl działa jak wyzwalacz, może jak lustro dla piękna, które pojawia się w ostatniej linijce. Dynamika zdarzeń umieszczonych w przestrzeni lirycznej zmierza do prostej konkluzji podmiotu, który, aby odkryć oczywistą prawdę o świecie, musi najpierw przejść przez swoją własną wewnętrzną rzeczywistość. Tworzą ją dwa istotne elementy - myśl oraz pamięć. Ich intensywność zatrzymuje wrażenie zmysłowe w jego kulminacyjnym momencie, aby rzucić ostatnią wiązkę ostrego światła na finalne doznanie - zachwyt i spokój. AH -
Przez violetta · Opublikowano
@beta_b są już pąki, są miejsca, że wcześniej rozkwitają:) mi będzie szkoda ich tak zrywać, zawsze mi więdną po pierwszym dniu. Dlatego chodzę częściej je oglądać. @APM jestem młodszym pokoleniem, dawniej jaśmin i bzy królowały.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne