Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio w Warsztacie

• szczęście nie śpi

jest tu i tam czeka

uśmiecha do tych

którzy poń sięgają

nie kłamie zawsze

szczere  prawdziwe

miłe i delikatne

mimo że czasem

bywa  lekceważone

deptane  butem

mało  wiarygodne

niewiele kosztuje

wystarczy je tylko

zauważyć by się

spełniło

szczęście nie śpi 

ono czuwa -  

nas podgląda

potem wygrywa

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Jacek_Suchowicz chyba nie zrozumiałeś  a autor niekoniecznie pisze o sobie :) pozdrawiam
    • @LessLove fajny utwór, dobrze brzmi. :) 
    • @violetta Jaśmin też wspominam, był wielki krzak obok piwnicy, a teraz mam w ogrodzie i chucham na niego i dmcuham..., bez w dzbanku też pachniał, ale pelargonie były przez cały rok. Takie wielkie wyrosnięte. Staly tez na stoleczkach i na podłodze. Niektóre z nich leczyły. Fajnie ejst powspominać. Czuję tamte zapachy i atmosferę.
    • W tym wierszu motyl działa jak wyzwalacz, może jak lustro dla piękna, które pojawia się w ostatniej linijce. Dynamika zdarzeń umieszczonych w przestrzeni lirycznej zmierza do prostej konkluzji podmiotu, który, aby odkryć oczywistą prawdę o świecie, musi najpierw przejść przez swoją własną wewnętrzną rzeczywistość. Tworzą ją dwa istotne elementy - myśl oraz pamięć. Ich intensywność zatrzymuje wrażenie zmysłowe w jego kulminacyjnym momencie, aby rzucić ostatnią wiązkę ostrego światła na finalne doznanie - zachwyt i spokój.   AH
    • @beta_b są już pąki, są miejsca, że wcześniej rozkwitają:) mi będzie szkoda ich tak zrywać, zawsze mi więdną po pierwszym dniu. Dlatego chodzę częściej je oglądać. @APM jestem młodszym pokoleniem, dawniej jaśmin i bzy królowały. 
  • Dodaj nową pozycję...