Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Roma

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To ja z Tobą, bo tych nowomodnych nie czuję. Wiersz, to nie mięsko, nie psuje się, jeśli jest dobry, dobrego dnia :)
    • @lena2_ Pięknie, kościół przeżywa kryzys, lecz wierzę że się odrodzi w lepszej formie :)
    • pewnego dnia przylecisz z walizką pełną możliwości  planów utkanych z liści guarany weźmiesz ze sobą kilogram czułości  i seksu pachnącego pomarańczami   zadzwonisz jak będę szła Marszałkowską w centrum miasta zatańczę sambę w rytmie wiwatu przechodniów   monety zbiorę i oddam bezdomnemu razem z obrączką   na miotle polecę na lotnisko wyjmę słuchawkę z twojego ucha przesłucham   "To aqui na sua frente meio bagunçado..."   wręczysz mi ziarenko podleję brzmieniem piosenki  będziemy patrzeć jak rozkwita   "E hoje nóis bota pra foder, ver o sol nascer, faço o que 'cê quiser..."   ***   pewnego dnia przylecisz z walizką pełną możliwości  planów utkanych z liści guarany   zadzwonisz  jak będę szła Marszałkowską  odrzucę połączenie złotem i diamentami   na środku ulicy z bezdomnym zatańczę oberka i na iglicy Pałacu Kultury polecę do domu            Cytaty z piosenki "Amor e fé" Hungria: To aqui na sua frente meio bagunçado - Stoję przed tobą trochę niechlujny   E hoje nóis bota pra foder, ver o sol nascer, faço o que 'cê quiser - a dzisiaj się pieprzymy, oglądamy wschód słońca, robimy co tylko chcemy    

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Ełgien Nieźle :)
    • w tej zielonej trawie upijać się bez końca zapachem kwitnącej akacji zatapiać zmysły korzeniami wyobraźni w rajski Eden a potem zgrzybieć wzrosłam człowiekiem ścierać się prochem wzrastać duchem mogę tylko z drugim człowiekiem  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...