Somalija Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2021 (edytowane) równonoc wiosny przykryła mgła jesiennej i to na poczekaniu wodzę za tobą choć moje oczy patrzą już nie z tego świata sycisz głodzisz nie potrafię się uwolnić unoszę opadam bez dotyku drżę drzewem w kwiatach śpiewającym wódką ciemności trawiącą w czystym oddechu roślin nieudomowionych pod dębowcem czoło o korę strzyboga co zabierze odda samolot za sześć godzin będę w domu wieczna zmarzlina prababki rzwienie w ciężkiej pamięci kryje nie mam tu miejsca niepodobna noc bez zmierzchu nieskończonymi odcieniami granatu przesila jeszcze tyle czekania Edytowane 30 Września 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 6
Somalija Opublikowano 24 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 @Michał_78 tak, rzucam słowami jak kamieniami, gdzie popadnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Złapałam się na tym, że dziewiętnastego każdego miesiąca noszę żałobną sukienkę, ale dziś już lazurowa, jesienna w kwiatach . 1
Somalija Opublikowano 24 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 (edytowane) @Michał_78 @Michał_78 ubranie czasem robi nastrój, ja miałam wczoraj mega dzień, aż mi się na dziś udzieliło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Poszłam na zastępstwo za koleżankę i chłopak, który miał sprawy, mówi do mnie tak: ,, od razu widać, że pani ma miłość do ludzi... ta pani poprzedniczka..." Śmialiśmy się Dobrego dnia . @Gosława dziś już lazurowa sukienka . Dziękuję za odpowiedź . Edytowane 24 Września 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 24 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 @Michał_78 kiedyś zrobiłam studia biologiczne, ale nie związałam się z zawodem. Teraz jestem urzędnikiem państwowym Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , nie śmiej się, proszę .
Somalija Opublikowano 24 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2021 @Dag czuję więcej niż chcę... Pozdrawiam serdecznie i dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Somalija Opublikowano 25 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @Michał_78 to Ty duży chłopak jesteś Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ; szkoda, że zmieniłeś ,,proszę Pana", bo to zfeminizowany zawód i każdy mężczyzna mile widzany. Ja pamiętam mojego Pana od matematyki, nagle okazało się że mogę się uczyć matematyki, że mogę liczyć i myśląc głębiej szukać rozwiązań.... Pamiętam jak wszedł do klasy, skupony, małomówny, miał na palcu nową błyszczącą obrączkę, nigdy na krzyczał. Teraz z perspektywy czasu, to bardzo doceniam jego obecność, tak jak pisałam zaczęłam pracować intelektualne... .
[email protected] Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @Somalija Ago słowa "rzwieć" już się nie stosuje, dobre byłoby "rzuć", "ryczeć", "szlochać" - chyba bardziej przyswajalne. Chciałaś się powiedz popisać. No chyba że masz prababkę z XVI wieku. Miłego wieczoru.
Somalija Opublikowano 25 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 (edytowane) @[email protected] Nie kolekcjonuję serc a duszę mam starą i pierwotnie ciężką, zabronisz używać starych słów ? Edytowane 25 Września 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 25 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @Kajetan dziękuje Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
[email protected] Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @Somalija Aga jak Staropolanka to nie to samo co podfruwajka. Znak zapytania źle postawiłaś.
Somalija Opublikowano 25 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @Kajetan Chodzi o jesienną równonoc, wiosenna zmieniła się w jesienną, na poczekaniu, czyli czas biegnie szybko... Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Somalija Opublikowano 25 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @Patrycja_M Cześć, ta ,,niepodobna noc bez zmierzchu", to noc polarna, w tle jest miłość i tęsknota. Pozdrawiam, dziękuję za czytanie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
[email protected] Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 @Somalija Ago po jesiennej postawiłbym wielokropek, czas na zastanowienie, przemyślenie, rozumieć mają czytelnicy... a nie Ty sama? Miłej niedzieli życzę.
Somalija Opublikowano 26 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 (edytowane) @[email protected] Grzesiu rozumiem, że teraz czas na krytykę moich wierszy. Hmmm, po Twoim wpisie dwie osoby wycofały swoje serca, masz posłuch Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Co, mogę Ci odpowiedzieć, a nie wzniecić kłótni, na którą zapewne czekasz. Otóż, moim zdaniem czytelnicy są różni i na kogo wypadnie na tego bęc . A na serio, idę na trening może coś wymyślę i Ci odpiszę. Kiedyś pracowałam z 5 mężczyznami i też ciągle skarżyli, że mnie nie rozumieją... Zaczęłam im pisać na karteczkach czynności i przyklejać na czoła. Jak odeszłam na macierzyński to płakali i pili 3 dni, bo co miesiąc była premia, wszystko połapane, załatwione . Chcesz karteczkę ? Napis może być taki ,,Tej pani nie czytam" . Edytowane 26 Września 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
[email protected] Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 @Somalija Ago nadal stawiasz znak zapytania, nie tam gdzie trzeba, jak widzisz nie wyciągasz wniosków. Pozdrawiam. A Ciebie czytam w ciemno, ale tylko wtedy jak mam interes.
Somalija Opublikowano 26 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 (edytowane) @[email protected] Grzesiu, nadal mi zwracasz uwagę o ten znak zapytania, jak widzisz nie wyciągasz wniosków... Czyli dziś nie masz interesu ? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 26 Września 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
[email protected] Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 @Somalija Ja swój błąd poprawiłem a Ty? Powielasz nadal ten sam?!
Somalija Opublikowano 26 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 @[email protected] to proste, miałeś w tym interes...
[email protected] Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 @Somalija Jak poprawność nazywasz interesem to tak. Tylko jak nazwać uporczywe powielanie tego samego błędu.
Somalija Opublikowano 26 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 @[email protected] nie wiem, Ty Mistrz...
Rekomendowane odpowiedzi