Beata Bojanowska Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2021 Wciąż przesiąknięte zapachem Twym są ściany umysłu mojego, cząstka powietrza też jeszcze drży muśnięta echem głosu Twojego.... W odrębnych światach tak wiele śladów stóp naszych powstaje, osobno idziemy już setki mil; tęsknota bólem się staje.... Choć słyszę wciąż echo Twojego głosu I zapach Twój rozpoznaję; Już nie pamiętam jak stąd daleko były dróg naszych rozstaje.... Wciąż przesiąknięte zapachem Twym mego umysłu ściany, drżą już w posadach i chwieją się; z tęsknoty mur jest spękany.... 4
GrumpyElf Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serce za cytat powyżej :)
Gość Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2021 @Beata Bojanowska Gdyby tak przekształcić wiersz tu i ówdzie pod kątem wyleczenia go z zaimkozy, byłby naprawdę śliczny. Póki co, jest śliczny, ale chory ;>
Beata Bojanowska Opublikowano 9 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2021 @error_erros Dziękuję za cenne uwagi. Ale chyba nie będę leczyć bo jest mój , moje myśli, moje uczucia i słowa. Wyraża w pełni to co czuje w danym momencie. Czy jest chory? Być może , tęsknota tez jest chorobą…. I któż z tych co piszą wiersze nie jest chory? Potrzeba przelewania myśli stale na papier to wszak swego rodzaju choroba….
Gość Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oczywiście, Twoje prawo, rób jak uważasz ;>
Rekomendowane odpowiedzi