Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Toyer W wierszu są obrazy niezwykle silne - szczególnie ten kontrast między "uśmiechem wiernym niewolnikiem szczęścia" a jego późniejszą samotnością po "ucieczce z więzienia twarzy". Ta personifikacja emocji ma w sobie coś bardzo prawdziwego. Metafora "centrum mglistej szubienicy" jest szczególnie mocna - tworzy obraz kogoś, kto patrzy na świat z perspektywy własnego cierpienia. Bardzo mi się podoba.   
    • Jestem tutaj i znikam nawet teraz i każdego dnia po cichu bez oklasków niewidzialnie a jednak nie starczy słów za jeden znak tylko pięć liter w sobie mam a ty to ster gdzie jestem ja razem zawsze biegiem nagle nie strasz mnie więcej że cię nie będzie Życie
    • @Berenika97  Mądre I piękne to co zawarte w Twoim wierszu. I ja mam podobny - tzn.  sens i klimat,  który mi przypomniałaś swoim

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Z podziwem 🩵     ślady   nie chcę zostawiać po sobie śladów tylko przelecieć jak ciepły wietrzyk musnąć subtelnie ten ziemski padół napoić kroplą jak letni deszczyk   nie chcę zostawiać śladów — nie trzeba odciskać siebie to bez znaczenia lepiej doraźnie być kromką chleba niczego sobą nie pragnę zmieniać   na cóż te ślady wszystko przeminie tylko wspomnieniem mogę powrócić a nawet kiedy wspomnienie zginie nie mam zamiaru się przez to smucić.    
    • @LeszczymEch!, bo mech oferuje tylko/aż spokój. A w benefitach ma wyłącznie zieleń w duszy. Ech! :)
    • @LeszczymNie znam się na poetach, ale może chyba też być tak: Sto wersów niedokończonych i garść rymów, kilka metafor złapanych w przelocie, jedna prawda i męka tworzenia?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...