Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Skomonujmy zupę- niech będzie ona zupą płaską, czystą, jedzmy ja

spokojnie, mięciutko. Nie bedzie tak- dużo zjemy, brud nam nie

przeszkodzi, grzech nas nie opuści a wyłoni się on z ilości i marności

, z szumu fal śmiechu i płaczu- ludzkości .

Treści jest tak wiele, ze smaki nie radza sobie, gubią się w gąszczu

form, gestów, bodźców i nonsensów natury. Nie wszystkie trzeba użyć,

nie można nam, bo gdy zaczniemy słyszeć  prawdziwie to w jeden dźwięk

zleją się wołania, popłyną  kolorem obrazy, dotyk pozostanie bez ciała.

Wróćmy wiec, wrócmy i żyjmy. Treści segregując wierzmy, ze mamy wływ

na ich wybór w naszej potrawie. Tę  odstawie, tą przytulę a tej nie

widzę, nie chcę widzieć, nie ma już. Tak, a te dwie odłoże na potem-

smaczniejsze będą gdy dojrzeją, lub gorzkie bardziej będą? Nie wiem,

nie dziś, kiedyś ... a teraz gotują się już, smarzą, duszą się

wreszcie w płynie gorącym, w cieczy danej nam wraz z genami- w

prezencie od życia. Maź ta nie jset czysta, nie ma karty białej - ma

chemiczne wlasciwosci. Wchodzac w reakcje z ta sama trescia moga

zachowac sie innaczej organizmy nasze. jednego ciecz przyjmie cukier i

rozpusci lekko tworzac powloke gladka, falujaca, inny te slodycz

wyprze, bedze cukier przeszkodą, zgromadzi sie na brzegach naczynia,

zlaczy swoje krysztaly, lepil sie będzie i gdy tylko do tej mieszanki

troche kwasku dopłynie gnic zacznie, gnic okrutnie i smrod wylaniac

nie do zniesienia. Nigdy zupa nie będzie smaczna, choć mamy pozorny

wpływ na dobór treści to nie znamy tego płynu, środka nie znamy w który je wrzucamy.  Trucizna nie zawsze jest gorzka.

Umrzeć nam trzeba  by całość rozprostowała się. A teraz przystąpmy do uczty.

Smaczego.. Smacznego kogoś. Może nic nie przerazi, może nie zaskoczy i

nie trzeba będzie wykrztuszać  z siebie jedzenia , tej zgnilizny nie

trzeba będzie widzieć. Te treści obce zrozumieć, przeczekać. Może uda

się nacieszyć słodyczą, zanim jeszcze zgnije. 
 

 
Edytowane przez DziwnaPowabna
dodanie tagów (wyświetl historię edycji)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×
×
  • Dodaj nową pozycję...