Somalija Opublikowano 23 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2021 jeszcze przęsło może dwa przeźroczysta królowa odcina przynajmniej zasnę mam czarne naramienniki pancerno-bojowe i dług sobą płacę za nasze dzieci gdybyś nie wyciągał ze mnie życia byłabym tylko matką 5
[email protected] Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @Somalija Ago kiedy ja zrozumiem Twój wiersz... a łamcie sobie głowy - ja zmykam! Miłego dnia na wakacjach.
Somalija Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @[email protected] hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , a myślałam, że lubisz moje pisanie. Masz tu ściągawkę: ,,przeźroczysta królowa" to wódka, ,,czarne naramienniki" to odznaczenia wojskowe tu przyznane za pracę domową i przy dzieciach, ,,płacę sobą" - że plka ma już choroby od ciągłej pracy przy dzieciach, pewnie też nerwicę. Ostatnie dwa wersy to zwykłe marudzenie, że musi być ojcem i matką. Na dzień matki sobie napisałam, ale nie ważne patrz co mam. Tylko usiądź bo padniesz z zazdrości
corival Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @Somalija Moszyński dobrą rzeczą jest :) Tom pierwszy, czyli kultura materialna. Miłej lektury. Pozdrawiam :) @Somalija Co do wiersza zaś, bez Twoich podpowiedzi jakoś nie mogłam się wpasować w treść. Teraz doceniam :) Pozdrawiam :) 1
[email protected] Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @Somalija Jedna z czterech które chciałem mieć - A.Gieysztora dopiero co skończyłem, pisana w typowo naukowym języku zresztą tego się spodziewałem, czytam "Kochanki, księżne,królowe" - Iwony Kienzler. Muszę mieć pełen obraz mitologii Słowian, a to wcale nie jest proste. Kłaniam się pięknie. @Somalija Do swoich wierszy załączaj - słownik ha ha ha! 1
corival Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @[email protected] Uzyskasz Grzegorzu jedynie na tyle pełen obraz, na ile udało się do dnia dzisiejszego uzyskać badaczom ;) Jednakże oczywiście warto dowiadywać się jak najwięcej. Pozdrawiam :) 1
Somalija Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 (edytowane) @[email protected] @[email protected] z obrazem mitologii będzie ciężko, to kilka równoległych nurtów myślowych opartych na domysłach. Generalnie jest przepaść między dokonaniami starożytnych z ciepłych części Europy a nami. Tam np. rzeźba z proporcjami ciała a u nas z tego czasu niezgrabne kamienie. @[email protected] i nie nabijaj się ze słowniczka, bo go specjalnie dla Ciebie napisałam. Zapomniałam jeszcze o tytule hmm, ,,most przeszłości " to ciężka konstrukcja, która łączy nadal... Edytowane 24 Maja 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 1
[email protected] Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @corival Cori to właśnie miałem na myśli, kościół już dużo wcześniej zadbał aby wszystko wypalić do gołej ziemi. Miłego wieczoru.
Somalija Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2021 @Dag @Dag hahaha Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , nie wiem. Na szczęście ma już nową złotą rybkę, raczej rybę . Pozdrawiam .
Rekomendowane odpowiedzi