Mayerling Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Już weszliśmy całkiem głęboko W 'social distancing' ale dla mnie To wygląda jak każdy inny dzień Sprzed pandemii Nie powiem, od czasu do czasu Lubię wyjść z domu Spotkać się ze znajomymi Wpaść na jakąś piękną kobietę Ale na ogół wolę spędzać czas w domu Przy dobrej książce. Na rozmyślaniach - o wszystkich możliwych tematach. Oglądając serial, który moim zdaniem przeżywa złoty wiek Jako medium porywających ludzkich opowieści. Pogranie w grę z przyjaciółmi też Nie jest złym pomysłem Na spędzenie wieczoru. Internetowe komunikatory Dają ogromne możliwości kontaktu. Lecz jak daleko jesteśmy od porządnych "Czuciofilmów"? Może nigdy Do nich nie dojdziemy, jeśli Będziemy mieć szczęście. Będąc teraz, tutaj...nie czuję Żebym był sam. Nie czuję się Socjalnie zdystansowany. Nie czuje żebym był odłączony Od społeczeństwa. Czuję za to Że jestem na swoistym odosobnieniu Które pozwala mi odkryć moją wolność Ujrzeć ją w pełnym świetle. Czerpać z Niej garściami. Pomimo tego jak łatwo daliśmy Sobie wmówić, że Ograniczenie swobód obywatelskich To dobry pomysł, ja nadal czuję się Wolny w moim odosobnieniu. Wolny na tyle żeby zastanowić się na Spokojnie nad śmiercią. Myślę, że W każdym wieku jest czas żeby się Nad nią zastanowić i ją poczuć. Zobaczyć co z tego poczucia wyniknie Czy kiedy spojrzę na śmierć, poczuję Że ona patrzy na mnie? Czy ona tam jest, przygląda się i cierpliwie Poczeka? W każdym momencie życia wypada znaleźć Chwilę na tę refleksję, bo co jest bardziej Jej warte niż nieunikniony los każdego Z nas? Zostaje więc z wami w tym losie Socjalnie zbliżony i połączony. Na przekór innym wydarzeniom Naszej cudownej, nieprzewidywalnej Wiecznie odmiennej, zwykłej Ludzkiej codzienności. Pisałem w czerwcu 2020 2
Jo Shakti Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2021 Tak, refleksja nad życiem pomaga przetrwać... ciekawe przemyślenia... pozdrawiam ;) 1
GrumpyElf Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 Poezją bym nie nazwała, ale cieszę się, że dzięki tej lokalizacji mogłam poznać przemyślenia Twojego podmiotu. Są wyważone, szczere i trafne. Pozdrawiam. 1
Mayerling Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 @GrumpyElf Dziękuję miło zobaczyć taką opinię :)
Rekomendowane odpowiedzi