gal anonim Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 (edytowane) Widziałem ją jak szła Wzrokiem tnąc przestrzeń Nie było iskier, tylko łza Usta jakby użądlił szerszeń Chude szczudła dwa Rosną z podbrzusza W oczach pustkę ma Już umarła jej dusza Nie wiem gdzie zmierza Nie wiem też czemu Chyba nie była zła Oby dotarła do celu Edytowane 10 Marca 2021 przez gal anonim (wyświetl historię edycji) 4
Gość Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @gal anonim O, jaka zaskakująca puenta! Ciekawe. Oby tak wszyscy na tym świecie dobrze życzyli obcym, tak po prostu.
Gość Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @gal anonim ale to nie o mnie, bo ja wcale nie jestem taka chuda... ;))) Żartowałam :) No niektórzy tak mają, że jakiś zły podmuch gasi w nich iskierkę radości, której nie potrafią na nowo wskrzesić... Sporo goryczy w treści, ale wiersz mi się podoba :)
OloBolo Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 Widziałem ją jak szła wzrokiem tnąc przestrzeń nie było iskier - tylko łza usta jakby użądlił szerszeń Chude szczudła dwa rosną z podbrzusza w oczach pustkę ma już umarła jej dusza Nie wiem gdzie zmierza nie wiem też czemu chyba nie była zła oby dotarła do celu sorry , tak ten wiersz widzę ujęty w zwrotki. temat chyba zaczerpnięty z obrazów Beksińskiego . Pozdrawiam.
gal anonim Opublikowano 10 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @OloBolo taka byla pierwsza wersja ale coś mi nie pasowało więc zmieniłem. Inspirowałem się dziewczyną która zwróciła moją uwagę mimo że byliśmy na zatłoczonym deptaku w centrum miasta. Wyglądała na bardzo smutną. Szczerze to jestem literackim laikiem więc nawet nie wiem kto to Beksiński, wybacz. Pozdrawiam i dzięki za komentarz ;) 1
OloBolo Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @gal anonim Wybaczam. ....żartuję . Beksiński to taki słynny polski malarz i nie tylko . namawiam do zapoznania się z jego twórczością .
gal anonim Opublikowano 10 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @OloBolo zastanawiam się czy nie podzielić tego jednak na zwrotki. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
OloBolo Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @OloBolo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
gal anonim Opublikowano 10 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2021 @OloBolo @OloBolo na malarstwie też się nie znam ale zawsze z chęcią poszerzam horyzonty ;) przejrzałem kilka jego obrazów (przerwa w pracy) i są mega. Wielkie dzięki! 1
Rekomendowane odpowiedzi